Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FACEBOOK : Georgios panagou 8-10-2020

Καλησπέρα σας

《Και ακούγεται ο βηματισμός σου /
και έτσι όπως ακολουθείς / τ ‘αναφιλητά των πεινασμένων / είσαι το περιβάλλον και το υποκείμενο /της ιστορίας 》.

Πενήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται στις 9 Οκτώβρη από τότε που ο Τσε Γκεβάρα , όντας τραυματίας και κρατούμενος από την προηγούμενη μέρα , δολοφονείται στη Βολιβία μετά από εντολή της CIA .

Υπήρξε ένας ξεχωριστός Κομμουνιστής επαναστάτης από τους πρωτεργάτες της επανάστασης και στη θυμησή μας θα παραμένει πάντα ο δικός μας Τσε , ο απλός , ο προσηνής , με το χαμόγελο και τις φωτογραφίες του να στολίζουν τα δωμάτια των όπου γης καταπιεσμένων .

《 Τελικά ίσως για μας καλύτερα που δεν γέρασες που έμεινες πάντα νέος Ερνέστο όπως η επανάσταση στη χαραυγή της 》.

Κοινοποιήστε

Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Καλησπέρα σας

Σε κάθε ιστορική επέτειο για το Κομμουνιστικό κίνημα — ειδικά όσον αφορά στους ηγέτες του — η μνήμη γίνεται ένα με το σήμερα . Γιατί το έργο τους είναι υλική δύναμη για το μέλλον της ιστορικής εξέλιξης . Δύναμη που συμβάλλει στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης της εργατικής τάξης . Ένας τέτοιος λοιπόν ηγέτης , Κομμουνιστής και επαναστάτης ήταν , ο Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928 και υπηρέτησε την Κουβανέζικη Επανάσταση με όλες του τις δυνάμεις από όποια θέση και αν βρέθηκε . Έχοντας συμφωνήσει με τον Φιντέλ Κάστρο από το 1955 κιόλας , ότι θα μπορούσε να φύγει από την Κούβα μετά την επανάστασή , ο Τσε κατευθύνθηκε στη Βολιβία αποσκοπώντας να φουντώσει το επαναστατικό αντιμπεριαλιστικό κίνημα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική . Μετά την τελευταία μάχη στις 8 Οκτώβρη του1967 ο Τσε πληγωμένος στο ένα πόδι και με το όπλο κατεστραμμένο , συνελήφθη και κατ’ απαίτηση των Αμερικανών δολοφονήθηκε την επομένη . Το σώμα του θάφτηκε σε μυστικό τόπο και τελικά η θέση αποκαλύφθηκε στις 28 Ιούνη του 1997. Τιμή και δόξα στο μεγάλο επαναστάτη Τσε Γκεβάρα . HASTA LA VICTORIA SIEMPRE .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *