Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλησπέρα σας .

Οι γυναίκες το Δεκέμβρη του 1944 .

Στη διάρκεια του επικού αγώνα τον Δεκέμβρη του 1944 , με πρωτοφανέρωτο ηρωισμό , αυταπάρνηση και αυτοθυσία , μάχονται οι γυναίκες οι οποίες με τη δράση τους , κατέκτησαν δικαιώματα που το αστικό καθεστώς δεν είχε δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια . Το κυριότερο ήταν ότι έσπασαν προκαταλήψεις για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία .
Η στάση και η δράση των γυναικών είχε τα χαρακτηριστικά της συλλογικότητας της αλληλεγγύης μαζί με την αυτοθυσία . Δεν ήρθε μόνο σαν αντίδραση στη τριπλή κατοχή , ή σαν αποτέλεσμα των ηρωικών σελίδων αντίστασης , σε κάθε φάση του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ . Καθοριστική σημασίας ήταν η προσπάθεια του ΚΚΕ για “ειδική” δουλειά στις γυναίκες , πρώτα απ ‘ όλα στις κομμουνίστριες
που συνέβαλαν με το παράδειγμά τους , ώστε οι αγωνίστριες γυναίκες να βάλουν τη δική τους σφραγίδα , στη πάλη για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση . Η δράση τους ήταν μαχητική και πλάι στους άνδρες συντρόφους τους , συχνά έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους .

Georgios panagou : FACEBOOK

2 – 12 – 2020

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *