Κατηγορίες
ΤΕΧΝΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριακή 07/05/2023 – 11:28

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Θ. Παφίλης: Να ψηλώσει το ΚΚΕ, να ψηλώσει ο λαός και να κοντύνουν τα πόδια όλων αυτών που κυβέρνησαν (ΦΩΤΟ)

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στην περιοχή ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ΚΟ Νέας Ιωνίας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας, το Σάββατο, στη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού, σαλπίζοντας μήνυμα αισιοδοξίας μπροστά στις επικείμενες εκλογικές μάχες.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης και χαιρέτησαν η Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακός και υποψήφια με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Βασίλης Παρασκευόπουλος, Ντιάνα Λιάκου, Ελενα Μποτζιολή και Βούλα Τσίγκα, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74 Σπύρος Χαλβατζής, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ.ά.

Να γίνει κριτήριο ψήφου για τον κόσμο η στάση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων απέναντι στην ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, κάλεσε η Αφροδίτη Κτενά, που ανέβηκε πρώτη στο βήμα της συγκέντρωσης και θυμίζοντας κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες για την Παιδεία, σημείωσε:

«Πέφτουν ταβάνια σε σχολεία και σχολές και λέμε ευτυχώς δεν ήταν κανείς από κάτω. Πλημμυρίζουν νηπιαγωγεία και τα παιδάκια βγαίνουν έξω με αυτοσχέδιες γέφυρες χάρη στην ευρηματικότητα των δασκάλων τους. Ενας φοιτητής έπεσε από το πρεβάζι παραθύρου στο ΑΠΘ γιατί δεν έβρισκε αλλού θέση να καθήσει. Πόσα σχολεία κάνουν μάθημα σε κοντέηνερ; Να μη μιλήσουμε για τη ζητιανιά για λίγο πετρέλαιο θέρμανσης κάθε χρόνο… Κατά τ’ άλλα, μιλάμε για έξυπνα και πράσινα κτήρια. Κι ακόμα δεν έχουμε αντιμετωπίσει στοιχειώδη προβλήματα, όπως είναι οι έλεγχοι στατικότητας – στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης – ή τα αντιπλημμυρικά και η αποχέτευση, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ασφαλείς, ποιοτικούς, καθαρούς χώρους εκπαίδευσης. 

Είναι άραγε ζήτημα ανικανότητας; Οχι είναι ζήτημα επιλογής. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, ενός κράτους που δεν είναι δικό μας, που λειτουργεί για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους επενδυτές. Και που ό,τι δεν τους φέρνει κέρδη δεν το ιεραρχούν ως ανάγκη. Κι ας είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ, βασική ανάγκη. Κι ας προέρχεται το 95% των εσόδων του κράτους από τους φόρους μας – τι επιστρέφει σε μας;», έθεσε το ερώτημα καλώντας τον κόσμο να προβληματιστεί.

Στη συνέχεια ο Πέτρος Αλέπης, μίλησε για το πώς αντανακλώνται μια σειρά γενικότερα προβλήματα στην περιοχή, αλλά προκάλεσε και συγκίνηση κάνοντας αναφορά στις αγωνιστικές της παραδόσεις:

  • «Είμαστε στη γειτονιά της προσφυγιάς. Συμπληρώνονται 100 χρόνια φέτος από όταν δημιουργήθηκε η Νέα Ιωνία από τους παππούδες μας, που τώρα διάφοροι υποκρίνονται και τάχα συγκινούνται, τότε όμως οι πρόγονοί τους, τους έλεγαν “τουρκόσπορους” και άφησαν τις περιοχές ρημαγμένες και μόνο χάρις τον λαϊκό αγώνα μπόρεσαν να επιβιώσουν.
  • Είμαστε στη γειτονιά του Μπλόκου της Καλογρέζας. Στη γειτονιά που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ έγραψαν χρυσές σελίδες αγώνα και θυσίας κόντρα στους ναζί και στους συνεργάτες τους.
  • Στη γειτονιά των Ποδαράδων, του Μάντσεστερ της Ελλάδας όπως λέγονταν, λόγω των δεκάδων εργοστασίων και των χιλιάδων εργατών και εργατριών που δούλευαν εδώ. “Δεν έχει πάρκα και ψηλά σκαλιά, μόνο εργαστήρια και αργαλειά” λέει το δημοτικό τραγούδι για τον δήμο μας.
  • Στη γειτονιά του ανθρακωρυχείου, των μεγάλων ταξικών αγώνων, των κινημάτων για να φτιαχτούν σχολεία, να μείνουν ορισμένοι ελεύθεροι χώροι όπως το Παναιτώλιο.

Δεν είμαστε άκαπνοι δηλαδή εδώ πέρα. Γι’ αυτό το ποσοστό του Κόμματός μας εδώ είναι πάντα από τα πιο μεγάλα στην Αττική. Γι’ αυτό στις 21 Μάη θα το μεγαλώσουμε κι άλλο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κεντρικός ομιλητής στη μεγάλη συγκέντρωση ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, που μεταξύ άλλων κάλεσε:

«Να ψηλώσει το ΚΚΕ, να ψηλώσει ο λαός και να κοντύνουν τα πόδια όλων αυτών που κυβέρνησαν. Αυτών που είναι υπεύθυνοι για την άθλια ζωή μέσα στο άγχος της επιβίωσης που περνούν τα λαϊκά στρώματα. Αυτών που με απύθμενο θράσος ισχυρίζονται πως έσωσαν τη χώρα και τώρα υποκρίνονται πως με τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής θα ξανασώσουν τον λαό. (…) Δεν θα τους αδικήσουμε. Ναι είναι σωτήρες. Ποιων όμως; Ποιους έσωσαν; Τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τραπεζίτες και κάθε λογής επενδυτές. Αυτοί στην καπιταλιστική κρίση πέρασαν άβρεχτοι το ποτάμι ενώ ο λαός πνίγηκε κυριολεκτικά πληρώνοντας τα σπασμένα. Αυτοί θησαυρίζουν στην ανάπτυξη και ο λαός καλείται να μην έχει απαιτήσεις.

Αυτοί ψήφισαν όλοι μαζί – ΠΑΣΟΚ το πρώτο μνημόνιο, ΝΔ το δεύτερο, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ και άλλοι το τρίτο και το πιο φαρμακερό που διασφάλιζαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τσάκισαν τα λαϊκά δικαιώματα.

Σήμερα ισχυρίζονται και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια. Τι ειρωνεία! Την έβγαλαν αλλά δεν έχουν καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο. Και σήμερα βάζουν ψεύτικα διλήμματα. Νομίζουν ότι πουλούν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να κλείσουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους μπροστά στους ψεύτικους εκβιασμούς και τα διλήμματα. Να κρίνουν και να κάνουν λογαριασμό όχι από αυτά που τους λένε αλλά από τη ζωή τους την ίδια. Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους, τους υπεύθυνους. Με σταθερό χέρι να ψηφίσουν ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα τους απέναντι σε αυτή την πολιτική και είναι το κόμμα που μαζί με τον λαό μπορεί να αναχαιτίσει τη νέα επίθεση που έρχεται. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ΚΚΕ ισχυρό. Να περάσουμε στην αντεπίθεση για κατακτήσεις. Να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που υπερασπίζονται και υπηρετούν οι υπόλοιποι». 

1 / 13

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ»

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ… Να ακουστεί δυνατά και από τους φαντάρους! #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ17:49

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Λεωφορείο κινείται με ανοιχτή πόρτα λόγω βλάβης (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17:05

ΑΣΓΜΕ

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική της κατηγοριοποίησης και ενθαρρύνει τα παιδιά σε έναν στείρο ανταγωνισμό

ΝΕΟΛΑΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ16:43

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εκδήλωση στις 8 Μάη για τα εργασιακά δικαιώματα και το μέλλον των αποφοίτων

ΝΕΟΛΑΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ16:37

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γεντί Κουλέ για την Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16:27

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Αντιλαϊκά «ορόσημα» στο υπερμνημόνιο των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15:47

Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ

Εμπνεόμαστε από τη μέρα που οι λαοί απέδειξαν πως είναι παντοδύναμοι όταν αποφασίζουν να βγουν στο προσκήνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15:43

2 3 4 5

Περισσότερα

ΤΟ PODCAST ΤΟΥ 902.GR

VIDEO

  • Λεωφορείο κινείται με ανοιχτή πόρτα λόγω βλάβης (VIDEO)
  • Κατάθεση στεφάνων στον τάφο της Κούλας Ελευθεριάδου (VIDEO – ΦΩΤΟ)
  • Ισχυρό ΚΚΕ για αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και για ανάσες ανακούφισης προς όφελος του λαού (VIDEO)
  • Δ. Κυλάκου: Αναντίστοιχη των δυνατοτήτων της εποχής η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες (VIDEO)
  • Δ. Κουτζής: Η αντισεισμική προστασία απαιτεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες (VIDEO)
  • Αντ. Καββαδίας: Η λαϊκή κατοικία αποτελεί προνομιακό πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO)

Περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότερα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Link Ριζοσπάστη

Όλα τα πρωτοσέλιδα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τη γνώμη σας, την ανταπόκρισ

Πηγή : 902.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *