Κατηγορίες
Πολιτική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη 26/07/2023 – 11:58

ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυνάμεις του ΚΚΕ δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ)

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

Δυνάμεις του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δυνάμεις του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Στα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε για τρίτη μέρα στη Βόρεια Κέρκυρα βρέθηκαν την Τρίτη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΤΕ Κέρκυρας του Κόμματος για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με αμεσότητα μέλη του ΚΚΕ, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, κάτοικοι διάφορων περιοχών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφεραν σημαντική βοήθεια. Οι δυνάμεις του Κόμματος, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΤΕ και δημοτικό σύμβουλο Κεντρικής Κέρκυρας, Γιάννη Μπορμπότη, την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον Κώστα Ρούσσινο, δημοτικό σύμβουλο Βόρειας Κέρκυρας βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις Λούτσες και τον Απραό.

Μεγάλη η καταστροφή στη Βόρεια Κέρκυρα

«Είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή στην περιοχή με τις καμένες εκτάσεις να προσεγγίζουν τα 35.000 στρέμματα, ενώ υπήρξαν και καμένα κτίρια και κατοικίες. Η πυρκαγιά έχει διανύσει απόσταση χιλιομέτρων από τις Σινιές και το Νησάκι μέχρι τις Λούτσες και το Λαύκι», σημειώνει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούσε αφού τα μέσα και το προσωπικό δεν ήταν αρκετά, ενώ ήταν εμφανής και η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη», καταγγέλλει, προσθέτοντας πως «υπήρχαν πολλές καταγγελίες από κατοίκους των περιοχών που κάηκαν (Σινιές, Παλιά Περίθεια κ.ά.) για τις προειδοποιήσεις που έκαναν εδώ και χρόνια στους αρμόδιους για καθαρισμούς και τη διάνοιξη των δρόμων για την αποφυγή πυρκαγιάς. Η λογική του κόστους  – οφέλους από το κράτος, αλλά και την Τοπική Διοίκηση είχε ως αποτέλεσμα τα αιτήματα των κατοίκων να μείνουν αναπάντητα και οι απαραίτητες παρεμβάσεις να μην πραγματοποιηθούν».

Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης 

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης εκατοντάδων εθελοντών από όλη την Κέρκυρα που με κάθε τρόπο και με αυτοθυσία προσπαθούσαν να βοηθήσουν, αλλά και η υλική ενίσχυση με νερό, φαγητό, πετσέτες κ.ά. δείχνει τη δύναμη που έχει ο λαός όταν κινητοποιηθεί, όταν οργανωθεί. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η τεράστια συμβολή των εθελοντών στο μέτωπο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κατάσβεσης». 

1 / 13

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Πηγή : 902.gr

2 3 4 5

Περισσότερα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Link Ριζοσπάστη

Λογότυπο 902.gr

Πηγή : 902.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *