Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή!

Χιλιάδες λαού πλημμύρισαν χτες τους δρόμους διαδηλώνοντας από το Σύνταγμα στην πρεσβεία του κράτους – τρομοκράτη, του Ισραήλ

Χιλιάδες λαού χτες στο Σύνταγμα βροντοφώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Χιλιάδες λαού διέλυσαν τη βρώμικη προπαγάνδα που συκοφαντεί τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και όσους στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του για να έχει πατρίδα.

Χιλιάδες πορεύτηκαν από το Σύνταγμα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία, καταδικάζοντας τη σφαγή ενός ολόκληρου λαού και όσους στηρίζουν και ξεπλένουν την τρομοκρατία του Ισραήλ, την κυβέρνηση που εμπλέκεται βαθιά στο μακελειό δίπλα στο κράτος – τρομοκράτη, διατρανώνοντας το σύνθημα για «καμιά εμπλοκή στο σφαγείο» και απαιτώντας να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να μη δοθεί ούτε σπιθαμή γης προς διευκόλυνση της γενοκτονίας.

Εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες με ξεχωριστή την παρουσία των φοιτητών, συνταξιούχοι, όλοι τους ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα σωματείων και φορέων, ενώνοντας τις φωνές τους με τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες σε δεκάδες πόλεις τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, τώρα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Μαζί τους ένωσαν τις φωνές τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, με τις σημαίες της χώρας τους, διαδηλώνοντας την οργή και την αγωνία τους για το φονικό που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα, για τα όσα ζουν συγγενείς και φίλοι τους πίσω στην πατρίδα τους.

Η μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης
Η μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης

Με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί», οι διαδηλωτές ξεμπρόστιασαν όσους μάταια προσπαθούν να σβήσουν τις μνήμες, να ξεπλύνουν το έγκλημα δεκαετιών σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Και απηύθυναν κάλεσμα δράσης για ακόμα πιο αποφασιστική, ενεργή στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για αναγνώριση του κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», ακούστηκε μεταξύ άλλων δυνατά σε όλη την Αθήνα, με τους διαδηλωτές να φορούν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο αντίστασης για γενιές και γενιές αγωνιστών τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Βάλσαμος Συρίγος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Γιούσεφ Ντόρκχομ.

Αμέσως μετά την ομιλία του Βάλσαμου Συρίγου ξεκίνησε η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, με μία παλαιστινιακή σημαία μεγάλων διαστάσεων να τίθεται «επικεφαλής» της τεράστιας διαδήλωσης, έχοντας πάνω της το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» γραμμένο στα Αγγλικά.

Η πορεία έκανε στάση μπροστά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συμμετέχει και στηρίζει το μακελειό καταγγέλλοντας τις ευθύνες της.

Εξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Εξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Τα συνθήματα αντηχούσαν ακατάπαυστα: «Λε-λε λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Πογκρόμ και φυλακίσεις, κατοχή και βία, το Ισραήλ ασκεί την τρομοκρατία».

Ενδεικτικό της μαζικότητας της πορείας ήταν το γεγονός ότι όταν η κεφαλή της προσέγγιζε το μετρό «Ευαγγελισμός», οι τελευταίοι διαδηλωτές ακόμα παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα!

Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές περνούν έξω απ’ την αμερικάνικη πρεσβεία, κι εκεί τα συνθήματα ηχούν ακόμα πιο δυνατά: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Γύρω στις 9 η πορεία φτάνει στην πρεσβεία του Ισραήλ. Τους χιλιάδες διαδηλωτές υποδέχονται με χειροκροτήματα και με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» Παλαιστίνιοι που είναι έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

«Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», είναι μερικά από τα συνθήματα που πέφτουν βροχή έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Λαοθάλασσα μπροστά στη Βουλή
Λαοθάλασσα μπροστά στη Βουλή

    

ΓΙΟΥΣΕΦ ΝΤΟΡΚΧΟΜ

Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος! Θα νικήσει!

Στο μεγάλο συλλαλητήριο μίλησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Γιούσεφ Ντόρκχομ, στέλνοντας από το Σύνταγμα χαιρετισμό «στον λαό μας στη Γάζα, στις γυναίκες της Γάζας, στα παιδιά της Γάζας!», σε «κάθε σπιθαμή από τη Γάζα που δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας και ηρωισμού. Και δεν ξεχνάμε τον αγωνιζόμενο λαό μας στη Δυτική Οχθη. Και τον λαό μας στη διασπορά που θα επιστρέψει στην πατρίδα του, την Παλαιστίνη.

Η πυξίδα μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα η Ιερουσαλήμ, η παντοτινή πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού λαού και του Παλαιστινιακού κράτους».

Ο πρέσβης δήλωσε «ιδιαίτερα περήφανος», που εκπροσωπεί «έναν σπουδαίο, ηρωικό λαό και μιλώντας μπροστά σε έναν άλλο σπουδαίο, ηρωικό λαό, τον ελληνικό λαό. Στέλνουμε μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι αυτή η εγκληματική, τρομοκρατική κατοχή θα τελειώσει».

Και σχολιάζοντας το έγκλημα στο νοσοκομείο στη Γάζα, σημείωσε ότι «έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της ισραηλινής κατοχής, που παραβιάζει κατάφωρα όλο το Διεθνές Δίκαιο, μια εμβληματική παράνομη κατοχή».

Συνεχίζοντας κάλεσε «τη φίλη Ελλάδα και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να καταδικάσουν την ισραηλινή κατοχή, το μίσος, τη μισαλλοδοξία και τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής», όπως και την κυβέρνηση να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

«Ο λαός μας θα νικήσει! Η κατοχή θα τελειώσει! Χαιρετίζω όλους εσάς, σας ευχαριστώ όλους, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εκφράζω τις θερμές προσωπικές ευχαριστίες μου στον ΓΓ του ΚΚΕ για την παρουσία του μαζί μας, τον κ. Κουτσούμπα, ευχαριστούμε θερμά το ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, η οποία στέλνει ένα ξεκάθαρο δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο: Οτι ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος! Και ότι όλοι οι ελεύθεροι λαοί, όσοι αγαπούν και αγωνίζονται για την ελευθερία στον κόσμο, σήμερα φωνάζουν υπέρ της Παλαιστίνης», κατέληξε ο Πρέσβης.

Δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη ούτε λύση χωρίς την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Ζήτω η ελληνοπαλαιστινιακή φιλία, λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

    

ΒΑΛΣΑΜΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Αποσπάσματα από την ομιλία του γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στη χτεσινή συγκέντρωση

Σήμερα, με αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό. Η καρδιά μας, η ψυχή μας βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα της Γάζας, αγκαλιά με τους ξεκληρισμένους, μαζί με όλους αυτούς που ζουν δεκαετίες τώρα την ισραηλινή βαρβαρότητα. Με παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, με τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

Ναι, είμαστε με τους Παλαιστίνιους, πάντα στη σωστή πλευρά, με τους αδικημένους.

Καταγγέλλουμε το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, που προχωρά στα πιο απεχθή εγκλήματα, όπως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς και του σχολείου του ΟΗΕ. Είναι η ίδια κυβέρνηση που επιτίθεται στον ίδιο τον λαό του Ισραήλ, που διώκει όποιον αντιστέκεται, που στέλνει τους νέους να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών της.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει τον σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή και τρέχει να επικροτήσει τη σφαγή, μιλώντας για «νόμιμη αυτοάμυνα» των Ισραηλινών. Η ακύρωση του ταξιδιού του στο Ισραήλ δεν ακυρώνει τις τεράστιες ευθύνες του.

Από κοντά βέβαια και όλα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι κάθε λογής φασίστες που έτρεξαν να καταδικάσουν τους Παλαιστίνιους και να συνταχθούν με τις επιταγές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Αμερικανών. Είναι ντροπή για όποιον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και ριζοσπάστης η ανακοίνωση στήριξης στο κράτος του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη έως τη λευτεριά.

Με το ξεκίνημα του πολέμου, βγήκαν σαν έτοιμοι από καιρό οι προπαγανδιστές του δικαίου του ισχυρού, να ανακαλύψουν ότι στην Παλαιστίνη διεξάγεται πόλεμος, όταν επί δεκαετίες δεν είδαν, δεν άκουσαν ή «ένιπταν τας χείρας τους», σαν Πόντιοι Πιλάτοι, στα διαχρονικά εγκλήματα του Ισραήλ. (…) Ενώ, άμεσα, καθαρά, χωρίς περιστροφές, είπαν ότι όποιος δεν είναι με το κράτος του Ισραήλ είναι με τους τρομοκράτες. Ομως οι λαοί στις μητροπόλεις του καπιταλισμού μίλησαν με τις τεράστιες σε όγκο διαδηλώσεις και είπαν «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ».

Στη Μέση Ανατολή συγκρούονται τεράστια συμφέροντα, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως ο «δρόμος του μεταξιού» των Κινέζων και άλλα ιμπεριαλιστικά σχέδιο του αμερικανοΝΑΤΟικού μπλοκ δυνάμεων, αλλά και άλλων περιφερειακών δυνάμεων, όπως Τουρκία και Ιράν. Μέσα σε αυτήν την αντάρα η αστική τάξη της χώρας μας, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθεί να πλασαριστεί για να έχει μερίδιο από τη μοιρασιά.

Το έγκλημα που συντελείται στη Μέση Ανατολή δεν είναι μόνο το χτύπημα στο νοσοκομείο, ούτε οι τελευταίοι δολοφονημένοι άμαχοι. Το έγκλημα είναι διαρκές και βαστάει 75 χρόνια, όπου στερείται σε έναν λαό να αναπνεύσει, να έχει πατρίδα.

75 χρόνια δολοφονίες, διώξεις, φυλακίσεις, εκτοπισμοί, εποικισμοί, στερήσεις σε βασικά αγαθά, σε καθαρό νερό, σε Ενέργεια. Αυτό το έγκλημα έχει ιστορία, με τη διεθνή κοινότητα των ισχυρών του κόσμου να έχει βάλει και αυτό το έγκλημα στη ζυγαριά κόστους – οφέλους. Αλλωστε, στον σάπιο κόσμο τους όλα πωλούνται και αγοράζονται. Το βασικό γι’ αυτούς είναι να μη θιχτούν οι συμφωνίες των εταιρειών, βασικός στόχος να μη θιχτούν τα κέρδη, σε αντίθεση με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ανεκτίμητη, που θεωρεί ότι η λευτεριά ενός λαού δεν εξαγοράζεται, δεν παζαρεύεται.

(…) Μόνο από την αρχή του 2023, πριν τη νέα όξυνση από τις 7 Οκτώβρη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι είχαν βρει τον θάνατο από ισραηλινά πυρά. Η δε Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε απάνθρωπο αποκλεισμό εδώ και 16 χρόνια, με δολοφονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επεμβάσεις. (…)

Αυτή είναι η τρομοκρατία της κατοχής που στηρίζουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, είναι το «δικαίωμα» του κατοχικού κράτους να μην αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα στη Λωρίδα της Γάζας. Ο,τι κάνει τόσα χρόνια στην ψύχρα, χωρίς κανέναν δισταγμό.

Ο ισραηλινός λαός γίνεται έτσι και ο ίδιος θύμα της επιθετικότητας του κατοχικού κράτους, όπως επιβεβαίωσαν και οι πρόσφατες εξελίξεις.

Τη σκληρή αυτή πραγματικότητα ξεσκεπάζουν προοδευτικές φωνές και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ. (…)

Εδώ σήμερα, από το Σύνταγμα, ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές όλων των λαών και βροντοφωνάζουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Να σταματήσει τώρα η σφαγή αμάχων από το ισραηλινό κράτος – δολοφόνο. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, καμία στήριξη στο έγκλημα. Να επιστρέψει τώρα πίσω το ελληνικό πολεμικό πλοίο από την εμπόλεμη περιοχή. Ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ!

    

Απρόκλητο χτύπημα της πορείας – Διαπιστευτήρια της κυβέρνησης σε ΗΠΑ – Ισραήλ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα στις 6.30 μ.μ.

Με χτύπημα στο ψαχνό σε μια ειρηνική διαδήλωση, η κυβέρνηση δίνει διαπιστευτήρια σε Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟINTIME NEWS
Με χτύπημα στο ψαχνό σε μια ειρηνική διαδήλωση, η κυβέρνηση δίνει διαπιστευτήρια σε Ισραήλ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Με τους συγκεντρωμένους έξω από την ισραηλινή πρεσβεία να είναι χιλιάδες, τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα και τους φοιτητές να καταφτάνουν από την Κηφισίας έχοντας κάνει τη νύχτα μέρα με τα κόκκινα καπνογόνα τους, η κυβέρνηση έκρινε ότι ήρθε η ώρα να δώσει τα διαπιστευτήριά της στο κράτος του Ισραήλ, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ετσι, εντελώς αιφνίδια, αναίτια και απρόκλητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που από νωρίς είχαν στρατοπεδεύσει στους δρόμους γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ ξεκίνησαν επίθεση στο ψαχνό, με τους Παλαιστίνιους και τους ντόπιους συναγωνιστές τους, που ήταν στην πρώτη γραμμή, να απορούν για ποιο λόγο άρχισαν το ψέκασμα με χημικά και οι κρότου – λάμψης, αφού δεν είχε σημειωθεί ούτε η παραμικρή αψιμαχία με τους οπλισμένους σαν «αστακούς» αστυνομικούς.

Απέναντί τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ξεριζωμένους Παλαιστίνιους, πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει με τις οικογένειές τους, με παιδιά σε καροτσάκια, γυναίκες, και όλοι μαζί, συγκλονισμένοι από το έγκλημα που βιώνουν οι συμπατριώτες τους στη Γάζα, κρατούσαν ψηλά τις σημαίες τους, τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα.

Οπως φαίνεται, όμως, η κυβέρνηση, η αστυνομία και προφανώς …η πρεσβεία είχαν προαποφασίσει ότι η διαδήλωση έπρεπε να χτυπηθεί στην κορύφωσή της, ακόμα κι αν χρειαζόταν αυτό να γίνει εντελώς απρόκλητα και απροσχημάτιστα. Αυτό το σχέδιο το έβαλαν σε εφαρμογή, και μάλιστα τόσο χοντροκομμένα, κυνηγώντας τους διαδηλωτές στην Κατεχάκη και στην Κηφησίας, μήπως και διαλύσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Σχέδιο που έπεσε στο κενό, με τους χιλιάδες διαδηλωτές, με τους Παλαιστίνιους στην πρώτη γραμμή, να παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας τη μεγάλη κινητοποίηση για «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και ξεκαθαρίζοντας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!».

Τηλεφωνική παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στον υπουργό προστασίας του Πολίτη για την αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους διαδηλωτές. Και, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθεί μια ειρηνική διαδήλωση, τονίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την απαράδεκτη επίθεση.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στην κατασταλτική επίθεση

Αμεση ήταν η απάντηση από το ΠΑΜΕ και τα εργατικά σωματεία στην αναίτια καταστολή: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη.

Σε σχόλιό του το ΠΑΜΕ, καλώντας στη νέα κινητοποίηση, σημειώνει: «Χιλιάδες λαού, νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, που για ακόμα μια φορά δολοφονείται από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ και των συμμάχων τους. Φτάνοντας στην ισραηλινή πρεσβεία, η συγκέντρωση δέχθηκε αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατ’ εντολή της κυβέρνησης. Αυτό που τους ενόχλησε είναι ότι η μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας απέδειξε πως δεν τσιμπάει στην προπαγάνδα του αστικού κράτους και αναγνωρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων, αφού βροντοφώναξαν συνθήματα όπως “Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη μέχρι τη λευτεριά” και απαίτησαν “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”, καταδικάζοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει ενεργά σε αυτήν τη σφαγή. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάμψουν τις αντιδράσεις των συνδικάτων και του λαού. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα».

    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα:

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα “Ψαρά”, ή οποιαδήποτε άλλα μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη Μέση Ανατολή γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Απαιτούμε, ζητάμε λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Πηγή Ριζοσπάστης 19 – 10 – 2023

 

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *