Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» εμπλέκει τη χώρα σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ σχετικά με τη συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες»: 

«Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστολή της φρεγάτας “Ύδρα” άμεσα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά επιπλέον καθιστούν το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε στόχο αντιποίνων.

Καμία εμπλοκή, με κανένα τρόπο στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Πηγή : 902.gr

Κοινοποιήστε

2 απαντησεις στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Σε μία περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη περιοχή μας από τον συνεχιζόμενο επί δύο χρόνια ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία , εδώ και τέσσερις μήνες περίπου ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίζεται από την γενοκτονία που διαπράττει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε στη Γάζα ,αλλά και στη δυτική όχθη , απέναντι στον εδώ και δεκαετίες βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης . Η κλιμάκωση των πολέμων σηματοδοτούν ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς ακόμα και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου . Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια δεν περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ θα μπορούσε να λειτουργούσε διαφορετικά . Η όλο και πιο βαθιά προσδεσή της στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς εμπλέκει τη χώρα μας σε άμεσους κινδύνους απο τη συμμετοχή της είτε με την χρησιμοποίηση των βάσεων , είτε παρέχοντας βοήθεια είτε εν τέλη στέλνοντας φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα , αναλαμβάνοντας μάλιστα την διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης από τη Λάρισα . Η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του Ελληνικού λαού στο στόμα του λύκου για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε κόντρα στη Κίνα . Οι φαντάροι , οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά , έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά . Λαική απαίτηση εδώ και τώρα να πάψει κάθε εμπλοκή . Ολοι και όλες στη Σαλαμίνα να μη λύσει κάβους η φρεγάτα ”Υδρα” Κυριακή στις 12 η συγκέντρωση στα Παλούκια .
Γεώργιος Παναγούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *