Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΧΝΕΣ

《Ποιόν περιμένετε ναρθεί ?
Ποιόν καρτερείτε
να σας σώσει ?
//
Εσείς οι ίδιοι με τα
τα χέρια σας ,
με το μυαλό σας , με
την πράξη ,
αν δεν αλλάξετε τη
μοίρα σας ,
ποτέ της δε θα
αλλάξει.》 Με τους στίχους αυτούς , από το ποίημα ” Αλλάξτε τη μοίρα σας “
ο Φώτης Αγγουλές καλούσε το λαό , γέννημα δικό του και ο ίδιος , να πάρει τη ζωή στα χέρια του , να παλέψει και να μην ανεχθεί τη “μοίρα ” που του επιβάλλει η καπιταλιστική κοινωνία.
Ο Φώτης Αγγουλές υπήρξε άξιος γιός της εργατικής τάξης και το έργο του αγκαλιάστηκε από το λαό . Οι στίχοι του έγιναν τραγούδια στα στόματα της εργατικής τάξης ,
γιατι ήταν σμιλεμένοι , από τους πόθους και τους καημούς της και για το λόγο αυτό εξακολουθούν να συνεγείρουν τους σημερινούς ανθρώπους της βιοπάλης .
Ο Φώτης Αγγουλές κληρονόμησε από το πατέρα του την ποίηση . Αν και το περιεχόμενο της ποίησης του αγγίζει ζητήματα όπως βάσανα , στερήσεις , κακουχίες κλπ , εν τούτοις πάντα 《φαίνεται》η διέξοδος , ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο , στο οποίο νικητές θα είναι οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι του κόσμου τούτου .

Ο Φώτης Αγγουλές τη νύχτα της 26ης προς 27 Μάρτη στο πλοίο Κολοκοτρώνης , στο διάδρομο της τουριστικής θέσης, άφησε την τελευταία του πνοή , φεύγοντας από Χίο προς Πειραιά πάμπτωχος , έχοντας αφήσει παρακαταθήκη την άδολη ποίησή του και το παράδειγμα ζωής ενός αλύγιστου κομμουνιστή .

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *