Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρα σας

Τον είδα να τρέχει χέρι – χέρι με τη Ζωή.
Να σπρώχνει κατά τον ανήφορο με τον ώμο του την Ιστορία.
Τον είδα να λαχανιάζει και να βιάζεται.
Γιατί όλα τότε ήταν βιαστικά. Όλα.
Οι ώρες, οι σελίδες, οι στιγμές.
«Σήμερα νωρίς – αύριο θα ‘ν’ αργά».
Η Επανάσταση κοίταξε το παιδί της στα μάτια. Ναι. Ηταν καιρός…
Το φώναξε κι η «Αβρόρα» απ’ το ποτάμι.
Ηταν καιρός.
Θολός σιγόψελνε δίπλα της κι ο Νέβας.
Τον ακολούθησαν σιγοψέλνοντας και τα κανάλια.
Ηταν καιρός: Η Πόλη σώπαινε πνιγμένη στα σκότη. Και μόνο το «Σμόλνυ» έφεγγε.
Μόνο το «Σμόλνυ» έφεγγε σαν φανάρι.
Για να δείξει στο Μέλλον να περάσει.

Σαν σήμερα το 1870 ήλθε στον κόσμο ο μεγάλος επαναστάτης Βλαδίμηρος Ιωσήφ Λένιν . Το όνομα του Λένιν είναι ταυτισμένο με το πιο μεγάλο κοσμοιστορικό γεγονός τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική επανάσταση . Το όνομα του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη , μαζί με τον Μαρξ και Ένγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της επαναστατικής θεωρίας της εργατικής τάξης .

Κοινοποιήστε

Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Το έργο του φωτίζει το δρόμο της επανάστασης

Το όνομα του Λένιν είναι ταυτισμένο με το πιο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία , τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση . Το όνομα του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη ,μαζί με τον Μαρξ και τον Ένγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους τρείς θεμελιωτές της επαναστατικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης .
Ο Λένιν μελετώντας και αναπτύσσοντας τον Μαρξισμό στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού , παίρνοντας ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης , επέμενε στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε . Ετσι το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο με τις αρχές του “Κόμματος Νέου Τύπου” τις αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και του προλεταριακού διεθνισμού που κατέκτησε την εξουσία .
Σήμερα μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων , έστω και από την αρνητική σκοπιά , με τη δράση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και τους πολέμους , με την υποδούλωση λαών και κρατών στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού , το “αντίπαλο δέος” , ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε . Γι ‘ αυτό και η υπεράσπιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε , παρά τις όποιες αποκλίσεις που υπήρξαν , από τις αρχές του Λένιν , είναι συστατικό μέρος της ανάπτυξης , της ταξικής πάλης
της εργατικής τάξης . Αλλωστε , ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος και τόσο σάπιος που πνίγει με την μπόχα του κάθε πιθανότητα καλυτέρευσης της θέσης και της ζωής των λαών . Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα κάνει τον Μαρξισμό – Λενινισμό επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε . Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλιστικός .
Δόξα και τιμή στον μεγάλο μας Επαναστάτη Β. Ι. ΛΕΝΙΝ που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1870 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *