Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλησπέρα


Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί την πιο πλατιά αγωνιστική κινητοποίηση και εκδήλωση δύναμης των εργαζομένων . Είναι η ημέρα όπου η εργατική τάξη κάνει τον απολογισμό της , μετρά και επιθεωρεί τις δυνάμεις της και θέτει τους στόχους της για τον επόμενο χρόνο . Από το Σικάγο την 1η Μάη του 1886 , την ματωβαμένη απεργία των εργατών με σκοπό την καθιέρωση του 8ωρου , τους καπνεργάτες το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές το Μάη του 1944 στη Καισαριανή , η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της , μια σειρά κατακτήσεις στον 20 αιώνα .


Η φετεινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη στη χώρας μας και όλο τον κόσμο , για δεύτερη συνεχή χρονιά , εν μέσω της πανδημίας του κορονο’ι’ού . Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μία ακόμα φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της “υγειονομικής” κρίσης , που λειτουργεί ως καταλύτης για μία νέα βαθειά καπιταλιστική οικονομική κρίση , αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων . Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση είναι ο δρόμος της πάλης για την εργατική εξουσία . Ο κορονοιός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει , όπως πέρασαν και άλλες στο παρελθόν , ο καπιταλισμός όμως είναι ορατός και αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα , με την φτώχεια την ανεργία τους πολέμους , την καταστροφή του περιβάλλοντος , μέχρι οι λαοί ν’ αποφασίσουν να βγούνε στο προσκήνιο των εξελίξεων , ανατρέποντας το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και εγκαθιδρύοντας ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα το Σοσιαλισμό Κομουνισμό .
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι σήμερα 134 χρόνια μετά το Σικάγο , το 8ωρο , η κοινωνική ασφάλιση , η μόνιμη και σταθερή δουλειά , οι συλλογικές συμβάσεις , που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες ξηλώνονται , επιβεβαιώνοντας ότι οι εργάτες ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύονται , γιατί καμία επιτυχία του εργατικού κινήματος εντός του καπιταλιστικού συστήματος , δεν είναι μόνιμη ή δεδομένη , εάν η πάλη δεν προσανατολιστεί στη συνολική αναμέτρηση με το σύστημα . Όπως επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η φετεινή Πρωτομαγιά
βρίσκει τη χώρα μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της Τουρκικής προκλητικότητας . Επειδή οι εστίες αυτές δεν είναι μακριά μας , έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό απο τους εργαζόμενους και το λαό , ότι οι εξελίξεις αυτές κρύβουν μεγάλους κινδύνους . Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης , τα εργατικά ταξικά συνδικάτα οφείλουν να ορθώσουν τείχος προστασίας , σε κοινή δράση και αλληλεγγύη , με την εργατική τάξη των χωρών της περιοχής . Το ζήτημα της αποδέσμευσης απο τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μπαίνει πιο επιτακτικά από κάθε άλλη φορά , στα πλαίσια μιας αντιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πολιτικής . Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει την ακαταμάχητη διεκδίκηση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο . Αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για την πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε . Με αυτό το όπλο στα χέρια μας και τη σκέψη μας τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά ,τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου το1886 , τους καπνεργάτες της Θεσαλονίκης το1936 τους 200 εκτελεσμένους Κομμμουνισστες στη Καισαριανή την 1η Μάη του1944 ,όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης , όσους θυσιάστηκαν για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο . Η συμμετοχή μας και μέσα σε αυτές τις συνθήκες , στον απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που φέτος θα γίνει στις 6 του Μάη ,από τα συνδικάτα , ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα – παίρνοντας φυσικά όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από την πανδημία – αποτελεί σημαντικό σταθμό στην οργάνωση της πάλης για να μην πληρώσει ο λαός και αυτήν την κρίση , για να δυναμώσει η πάλη απέναντι τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό . Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε . Εμπρός όλοι για τα Σικάγο της γενιάς μας .

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *