Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΝΕΟΛΑΙΑ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ .«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»

 • Το Σάββατο η πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
 • Θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν
 • Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη, στις 9, 10 και 11 Ιούλη, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια, έναν πανέμορφο χώρο, δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στη Λέσβο, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την περίοδο 1940 – 1944.

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου θα γίνει το Σάββατο, στις 8 μ.μ., όπου θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, τον 30ό προορισμό μιας μοναδικής διαδρομής που έγραψε τη δική της ιστορία, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από την Τουρκία, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεχίζουν την «οργανωμένη απειθαρχία» στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Στέλνουν μήνυμα πως «κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!», μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων!

Στην καρδιά του Αιγαίου, όπου διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, όπου ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, στέλνουν μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς.

Στέλνουν μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών, ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Δηλώνουν βέβαιοι πως «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Σε αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.

Από τις εργασίες καθαρισμού του πανέμορφου πευκοδάσους όπου θα μείνουν οι κατασκηνωτές
Από τις εργασίες καθαρισμού του πανέμορφου πευκοδάσους όπου θα μείνουν οι κατασκηνωτές

    
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΑνυπομονούν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»

Τη δική τους – ομολογουμένως ξεχωριστή – θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ οι φίλοι του περιοδικού «κόκκινο Αερόστατο» από όλη τη χώρα, με τα μηνύματα που έρχονται να δείχνουν πως δεν κρατιούνται να ανταμώσουν ξανά! Για 9η λοιπόν χρονιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις.

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, θα γίνουν μια παρέα μέσα από το προσεγμένο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί με μεράκι και με τη συνδρομή παιδαγωγών η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας. Στις πολύμορφες δραστηριότητες που θα ξετυλιχθούν, τα παιδιά θα χαρούν τη φύση, τη θάλασσα, το παιχνίδι και την άθληση. Και ειδικά φέτος θα γνωρίσουν ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, αλλά και στοιχεία της γειτονικής μας χώρας, της Τουρκίας.

Η παιδική κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την Πέμπτη το πρωί για τα παιδιά που προέρχονται από τις περιοχές της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τα οποία θα αναχωρήσουν την Τετάρτη το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά. Τα παιδιά από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Καβάλας την Πέμπτη το βράδυ.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης:

 • Την Πέμπτη περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.
 • Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο, με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.
 • Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.
 • Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

Οι μικροί κατασκηνωτές θα μείνουν με την ομάδα τους σε μεγάλες σκηνές μαζί με τους ομαδάρχες τους. Θα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει ιατρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.    
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

INTIME NEWS

Στο πλαίσιο του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στις δομές.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

 • Παιχνίδια για κορίτσια και αγόρια (δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά κ.λπ.).
 • Παιδικά βιβλία και παραμύθια στις εξής γλώσσες: Γαλλικά, Αραβικά, Φαρσί.
 • Σχολικά είδη (τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, αυτοκόλλητα).
 • Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες κ.λπ.).
 • Είδη βρεφικής φροντίδας (βρεφικά σαμπουάν, κρέμες, ταλκ, πάνες, μωρομάντιλα κ.λπ.).

Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης. Για τη συλλογή ειδών, η επικοινωνία θα γίνεται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή και στο e-mail της ΚΝΕ (kne@kne.gr).    
Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου έχει ως εξής:Πέμπτη 8 Ιούλη

20.00 Βράβευση των νικητών του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ ενάντια στον πόλεμο, στον ρατσισμό, στην προσφυγιά.

20.15 Συναυλία με το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

21.30 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιάννη Κακκαρώνη και Στέλιο Σπυριδάκη.

22.30 Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη-Μπουγά.Παρασκευή 9 Ιούλη

8.30 Εκδρομή – πεζοπορία στα Αμπριά του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου.

12.00 Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αντίστοιχα, θα μοιράσει στα προσφυγόπουλα την έκδοση που έχει επιμεληθεί και αφορά σε ένα διήγημα για μικρές ηλικίες με θέμα το Προσφυγικό.

17.30 Εκδήλωση στο Μαθητικό Στέκι του Διημέρου με θέμα: «Θέλουμε ένα σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα στους λίγους», με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

19.30 Eκδήλωση με τίτλο: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»

Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

21.00 Μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια – ανέκδοτα και μη – της δεκαετίας του ’40, στη σκηνή του Διημέρου.

21.15 Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

22.00 Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

22.30 Συναυλία με τους «RAD MUSIC International»

00.00 Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα «La Muzica»Σάββατο 10 Ιούλη

10.00 Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.

20.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP)

Θα μιλήσει ο:

Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ’ τη ζωή δεν είναι…».

Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος), Παύλος Παπαναστασάτος (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Χρήστος Γκόντζος (μπουζούκι), Λίνα Ζάχαρη (σαξόφωνο), Παναγιώτης Βήτος (κρουστά).

Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου.

Και οι: Mevhibe Kardelen Pιnar (βιολί), Gϋnselin Seda Cetinkaya (φωνή), Volkan Bora Ugur (κιθάρα), Gϋnes Yϋzak (κλασική κιθάρα).

23.00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

00.00 Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

Στο χώρο θα λειτουργούν:

— Εκθεση φωτογραφίας για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με τίτλο «30 χρόνια – ένας προορισμός: Οι λαοί θα νικήσουν!».

— Εκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή.

— Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

— Μαθητικό Στέκι.     ΠΗΓΗ * ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σελ. /40 Copyright © 1997-2021 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *