Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλησπέρα

ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
(Παρουσία ολοζώντανη) Στο όνομά σου ορκιζόμαστε να σου μοιάσουμε !
Κοιμήσου ήσυχα …
Κοιμήσου αδελφή του Κόμματός μας .
Γιάννης Ρίτσος

《Τέτοια έγινα , γιατί τέτοια μ ‘ έκανε το Κόμμα μου 》. Ήταν πρω’ι’ της 26 Ιούλη του1944 όταν η Ηλέκτρα έπεσε στα χέρια της Γκεστάπο σε ώρα ύψιστου κομματικού καθήκοντος . Πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια τους χωρίς να το πετύχει . Βασανίστηκε μέχρι θανάτου με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τις πληροφορίες , που θα τους οδηγούσε στο μηχανισμό του ΚΚΕ .
Η Ηλέκτρα πάλεψε σαν λιοντάρι και δεν έδωσε καμία πληροφορία στους βασανιστές της – αφού το κόμμα είχε μηχανισμούς και μέσα στα άντρα τους – . Έτσι έγινε γνωστός ο διάλογος και οι απαντήσεις που έδωσε στους δημίους της . 《Λέγομαι Ελληνίδα , κατοικώ στην Αθήνα , δουλεύω για το λαό 》. Το κορμί της Ηλέκτρας με όλα τα σημάδια του βασανισμού και των εγκαυμάτων , θα το πετά ξουν στο δρόμο και τελικά θα μεταφερθεί στο Νεκροτομείο .
ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ και σήμερα η μορφή της και το μεγάλο μήνυμα της ζωής της από τα πρώτα χρόνια της , όταν ήταν 13 χρόνων έως την ύστατη , από την ΟΚΝΕ και το ΚΚΕ αφιερώθηκε στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή , χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο
Συνεχίζουμε τον αγώνα συντρόφισσα μέσα από τις γραμμές του Κόμματός μας του ΚΚΕ , αποφασισμένοι να φθάσουμε ως την τελική νίκη .
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΗΛΕΚΤΡΑ και σε όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης , που έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών , για μία Ελλάδα λεύτερη και Σοσιαλιστική .

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *