Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Georgios panagou : FACEBOOK 6-8-2020

Καλημέρα σε όλους .

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο για τα 75 χρόνια από τη ρήψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι , που έχει χαρακτηρισθεί από τα πιό στυγερά εγκλήματα του καπιταλισμού , είναι ευκαιρία να θυμηθούμε όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο καπιταλισμός στο διάβα της ιστορίας στον 20ο και 21ο αιώνα .
Ξεκινώντας λοιπόν με τα εγκλήματα του Καπιταλισμού στον 20 και 21 αιώνα , ας αρχίσουμε πρώτα
με ένα απόσπασμα από το Κεφάλαιο του Κ .Μάρξ .
《 το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά ….στάζοντας αίμα απ ‘ όλους τους πόρους …..Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτόν του σίγουρο…….με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράλτομο , με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους , με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνέψει να το διαπράξει….》.
(Κ . Μάρξ το Κεφάλαιο , τ. 1 , σελίδα 785 ) . Πάμε τώρα να δούμε ένα προς ένα τα εγκλήματα του καπιταλισμού ξεκινώντας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είχε σαν αποτέλεσμα 9.500.000 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και 20.000.000 τραυματίες εκ των οποίων τα 3.500.000 έμειναν ανάπηροι . Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης παγκόσμιας αιμματοβαμμένης αναδιανομής του κόσμου (1914 – 1918 ) . Οι νεκροί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1939 – 1945 ) ξεπέρασαν τα 50.000.000 για να καταλήξει στην ήττα του φασισμού και την μεγάλη νίκη του Σοσιαλισμού , τη μία και μοναδική σε πολεμικό επίπεδο , να μην το ξεχνάμε αυτό, εξ ‘ ου και η λύσσα που τους έχει πιάσει για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την 《εξομοίωση 》του φασισμού με τον Κομμουνισμό . Δεν πρόλαβε καλά καλά να λήξει ο πόλεμος , αφου ήταν θέμα ημερών μετά την συνθηκολόγηση της Γερμανίας – Ιταλίας και στις 6/8/1945 οι Αμερικάνοι εκτόξευσαν την ατομική βόμβα ουρανίου στη χιροσίμα που σκότωνε τα πάντα στο διάβα της . Ο απολογισμός ήταν 110.000 ακαριαίοι θάνατοι , ενώ τις επόμενες ημέρες αυξήθηκαν σημαντικά και το ένα τρίτο του πληθυσμού τελικά χάθηκε . Τρεις μέρες αργότερα ρίχτηκε η δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι που σκόρπισε το θάνατο σε 70.000 ανθρώπους επιβεβαιώνοντας τους στίχους του Μπρεχτ : 《Ο πόλεμος τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους 》.
Από τα πολεμικά εγκλήματα του καπιταλισμού θα μπορούσαμε ενδεικτικά στο δεύτερο μισό του αιώνα να ξεχωρίσουμε τον πόλεμο της Κορέας (1950 – 1953 με 4.500.000 νεκρούς εκ των οποίων τα 3/4 ήσαν άμαχοι . Τόν πόλεμο των Γάλλων στην Ινδοκίνα (1946 -1955 και κατόπιν των Αμερικανών στο Βιετνάμ (1956 -1975 ) που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 3.000.000 ανθρώπους οι οποίοι πάλευαν για την ανεξαρτησία τους .
Το 1961 οι ΗΠΑ ξεκίνησε το εμπάργκο κατά της Κούβας βυθίζοντας μία μική χώρα στη πείνα .Την ίδια στιγμή η ΣΙΑ κατόπιν κυβερνητικής εντολής εκπονούσε σχέδιο ανατροπής της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας. Τα ξημερώματα της 17 Απρίλη ξεκίνησε η εισβολή των ΗΠΑ στο κόλπο των χοίρων στη Κούβα η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη παγκόσμια ειρήνη . Η εισβολή απεκρούσθη χάρις της ηρωικής αντίδρασης του λαού της Κούβας η οποία ανέκραξε Πατρίδα ή θάνατος και της διεθνιστικής βοήθειας της ΕΣΣΔ .
Το 1991 η《εγκληματική》ΕΣΣΔ έπαψε να υπάρχει . Τι επιπτώσεις είχε στην ανθρωπότητα το 《βασίλειο της ελευθερίας 》του καπιταλισμού ; Φτώχεια , πείνα , θάνατο . Σύμφωνα με τον ΟΗΕ , μόνο τη πρώτη δεκαετία από την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Ρωσία , πέθαναν πρόωρα 7.000.000 άνθρωποι , οι οποίοι ωστόσο θα ζούσαν , αν είχε διατηρηθεί το προηγούμενο προσδόκιμο ζωής αναφέρει σχετική έκθεση του το 2005 . Τις τελευταίες 2 δεκαετίες οι πόλεμοι εντάθηκαν αφήνοντας παντού ερείπα. Διέλυσαν την Γιουγκσλαβία , δημιουργώντας κράτη προκτετοράτα έτοιμα να παίξουν το ρόλο τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού . Πόλεμοι στο Αφγανιστάν , Λιβύη , Συρία που γίνονται για τον έλεγχο των πετρελαίων και
του φυσικού αερίου , έχουν ξεκληρίσει τους παραπάνω λαούς και τους έχει οδηγήσει στη πλήρη εξαθλίωση , την πείνα , τη μετανάστευση . Ναι , ο Κομμουνισμός είναι”εγκληματικός ” όσον αφορά τον καπιταλισμό . Γιατί σκοπός του είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο καπιταλισμός νικήθηκε για ένα μικρό διάστημα σε ένα τμήμα του πλανήτη και απέδειξε παρά τα όποια προβλήματα και αδυναμίες , πως μία άλλη , ανώτερη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας είναι εφικτή .
Ο Κομμουνισμός ενέπνευσε επί έναν σχεδόν αιώνα κάθε αγώνα , κάθε διεκδίκηση των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων απανταχού της Γης . Και θα συνεχίσει να τους εμπνέει μέχρι τη τελική νίκη! Αυτό το γνωρίζουν οι αστοί που πασχίζουν να καλύψουν τη σαπίλα του συστήματός τους πίσω από τη δυσωδία του αντικομμουνισμού .
Σε μία περίοδο όπου τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν επικίνδυνα στη περιοχή μας είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά η επαγρύπνηση μας . Να απαιτήσουμε την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και ΕΕ ,το ξήλωμα όλων των βάσεων από τη χώρα μας και την απεμπλοκή της , από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς .

Συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας . Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους .

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *