Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρα σε όλους .

Φρίντριχ Ένγκελς
28 – 11 -1820/ 5 -8 -1895

Ο Φρίντριχ Ενγκελς υπήρξε κορυφαία μορφή του παγκόσμιου εργατικού επαναστατικού και Κομμουνιστικού κινήματος .Από κοινού με τον Μάρξ θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης , αποδεικνύοντας το αναπόφευκτο , νομοτελειακό πέρασμα της κοινωνίας από τον Καπιταλισμό στον Κομμουνισμό .
Έδωσαν έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη το όπλο για να φέρει εις πέρας την ιστορική της αποστολή , την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.
Ο Ενγκελς ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη θεμελίωση και την τεκμηρίωση της υλιστικής διαλεκτικής , αντιμετωπίζοντας πλήθος θεωρητικών προβλημάτων και αναλαμβάνοντας ν ‘ αντικρούσει τις αντιεπιστημονικές απόψεις της ιδεαλιστικής φιλοσοφίας . Συνδύασε τη συγγραφική του δραστηριότητα με την επαναστατική πάλη και πήρε μέρος σε πολλές επαναστατικές εξεγέρσεις όπως στη Γερμανία και Γαλλία .
Ο Ένγκελς μετά το θάνατο του Μάρξ υπήρξε ηγέτης της παγκόσμιας εργατικής τάξης , τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και της πράξης .
Ανάμεσα στα πολλά έργα έργα του ξεχωρίζουν το 《Αντί – Ντύρινγκ 》, Η 《Καταγωγή της Οικογένειας ,της Ατομικής ιδιοκτησίας και του Κράτους 》, 《Ουτοπικός και Επιστημονικός Σοσιαλισμός 》και άλλα πολλά .

Georgios panagou : FACEBOOK 28 – 11 – 2019

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *