Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (VIDEO)

ΒΟΥΛΗΔευτέρα 29/11/2021 – 15:17ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η πανδημία έκανε «φύλλο – φτερό» αυτό το σύστημα Υγείας που υπάρχει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες (VIDEO)

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

https://youtube.com/watch?v=WnP_lmTc0IE%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-wnp-lmtc0ie%26origin%3Dhttps%253A

Η σημερινή Ερώτηση είναι κάτι παραπάνω από Επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός είναι απροστάτευτος, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση, στη Βουλή, της Επίκαιρης Επερώτησης του Κόμματος για την Υγεία.

Παραθέτουμε την ομιλία του: 

«Η σημερινή Ερώτηση του Κόμματός μας είναι κάτι παραπάνω από Επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός μας βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος για μία ακόμη φορά. Πλησιάζουν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι περίπου 650.

Το διάγγελμά σας -διάγγελμα για την εμπέδωση της λογικής της “ατομικής ευθύνης”- αποτελεί άλλη μία αναμνηστική δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατί ξέρετε ότι με την πάροδο του χρόνου μαζί με την άμυνα του οργανισμού που εξαντλείται μετά τη 2η δόση του εμβολίου, εξαντλείται και η υπομονή του λαού μας. Συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι ότι έχουμε “πανδημία ανεμβολίαστων”.

Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο, αν και είναι πολύτιμο εφόδιο, από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πόσο μάλλον όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ανεπαρκέστατο, αν δεν συνδυαστεί με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές;

Τι και αν ακόμα και σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού οι δείκτες της πανδημίας είναι υψηλότατοι;

Τι και αν οι επιστήμονες, οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι δεν αρκούν οι εμβολιασμοί για συλλογική προστασία και ότι χρειάζονται μέτρα πρόληψης της διασποράς;

Βγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και λέει ότι “αφού το 75% των εμβολιασμένων δεν κινδυνεύει να πεθάνει, δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας!”.

Ισχύει βέβαια εν μέρει ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, αφού είναι ανεμβολίαστο το 94% των λαών των πιο φτωχών χωρών που βιώνουν με εγκληματικό τρόπο τη μετατροπή του εμβολίου σε εμπόρευμα που αξιοποιείται για την προώθηση ανταγωνισμών καπιταλιστικών κρατών και εταιρειών.

Γι’ αυτό, μαζί με την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την πανδημία, ιδιαίτερα της στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα κατάργησης κάθε “πατέντας” σε εμβόλια και φάρμακα, το οποίο δεν τολμάτε ούτε να ψελλίσετε!

Κηρύξατε πόλεμο στα fake news που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είστε όμως εσείς οι πρωταθλητές στη διασπορά ψευδών ειδήσεων!

Πριν λίγες μέρες, για τρίτη φορά, μειώσατε τα χειρουργεία κατά 80%, με ολέθριες συνέπειες για την υπόλοιπη νοσηρότητα και θνητότητα για να “αντέξει” το σύστημα Υγείας την πίεση, για να εξοικονομήσετε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό.

Μετά τη γενική κατακραυγή, προσπαθήσατε να το μαζέψετε άρον – άρον μετά, λέγοντας ότι “δεν σταματάει ένα ογκολογικό χειρουργείο”. Αυτά τα λέτε τώρα που είναι Νοέμβριος.

Τον Οκτώβριο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στις Επιτροπές των Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, άλλα έλεγε. Έλεγε ότι “είναι γεγονός ότι τα χειρουργεία σταμάτησαν και καρκινοπαθείς έχουν μείνει πίσω”!

Και έχετε το θράσος να λέτε ότι είναι πολυτέλεια η χώρα μας να αναπτύξει τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ γιατί μετά την πανδημία θα είναι περιττές!!!

Αυτό ισχυριζόταν και ο νυν υπουργός Ανάπτυξης, όταν έκλεισε το 2013 το Νοσοκομείο “Λοιμωδών”, που διατήρησε κλειστό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι περιττό γιατί έχουν εξαλειφθεί τα λοιμώδη νοσήματα.

Ισχυρίζεστε ότι υπερδιπλασιάσατε τις κλίνες ΜΕΘ και ότι όλες πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έχουν στελεχωθεί με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν μονάδες, στις οποίες ο νοσηλευτής περιποιείται έναν ασθενή και η πλάτη του ακουμπάει στο κρεβάτι του διπλανού ασθενούς ή δεν έχει χώρο να τοποθετήσει τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν πάνω στο κρεβάτι; Το ξέρετε ότι κανονικά προβλέπονται 14 τ.μ. για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ;

Πώς μπορούμε να μιλάμε για τον έλεγχο των λοιμώξεων στις ΜΕΘ και για τη μείωση της θνητότητας με αυτές τις συνθήκες, όταν ούτε κατά διάνοια δεν τηρείται η μίνιμουμ αναλογία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ανά κρεβάτι ΜΕΘ;

Την ίδια στιγμή μας λέτε ότι η χώρα δεν έχει τον αναγκαίο αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ. Άλλαξε το τροπάρι. Γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια μιλάγατε για υπερπληθώρα γιατρών!

Ποιος ευθύνεται;

Είναι κι αυτό μία τρανή απόδειξη για το πόση αξία έχουν για εσάς και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο κρίσιμοι τομείς για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Αν η πραγματικότητα δεν σας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Φτάσατε στο σημείο, για να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, να λέτε ότι για την αυξημένη θνητότητα από Covid ευθύνεται ο τρόπος καταγραφής των θανάτων και ότι, αν ακολουθούσατε το σύστημα καταγραφής θανάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η θνητότητα θα εμφανιζόταν μειωμένη κατά 20%.

Όλες αυτές οι αντιφατικές σας τοποθετήσεις και άλλες πολλές που δεν μας παίρνει ο χρόνος να τις πούμε γιατί θα ξημερώσουμε, το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας με το κεφάλι κάτω, είναι που σπέρνουν σύγχυση, υπονομεύουν την ανύπαρκτη πρακτικά επιχείρηση του εμβολιασμού, τροφοδοτούν με επιχειρήματα τους κάθε λογής αρνητές της πανδημίας, τους αντιεμβολιαστές. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Τα μέτρα για την απαγόρευση εισόδου στα μουσεία, στα θέατρα, στα γυμναστήρια, στους χώρους εστίασης είναι εμπαιγμός για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Και είναι εμπαιγμός, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν πηγαίνει κάθε μέρα στο θέατρο, ούτε στην ταβέρνα και στα εστιατόρια για φαγητό.

Πώς, πού να πάει ένα νέο ζευγάρι, όπως κι ένα ζευγάρι συνταξιούχων; Πώς να πληρώσει;

Τι να πρωτοπληρώσει ένα ζευγάρι συνταξιούχων από το συνοικισμό Σούλι της Πάτρας, για παράδειγμα, όπου βρισκόμουνα προχτές, όταν ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ τους έρχεται 405 ευρώ; Τι ρεύμα καταναλώνουν δύο άνθρωποι; Τίποτε.

Αγανακτισμένος με βρήκε ο άνθρωπος και μου ζήτησε με αγανάκτηση και πόνο ψυχής να σας το καταθέσω σήμερα εδώ στη Βουλή.

Το καταθέτω στα πρακτικά με ονοματεπώνυμο, Νικολακόπουλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου και ο αρμόδιος υπουργός ας επιληφθεί του θέματος. Ας απαντήσει σε αυτούς τους ανθρώπους!

Γιατί το νέο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μαζί με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, όπως και τη φοροληστεία έχουν εξανεμίσει το λαϊκό εισόδημα.

Πηγαίνει όμως στη δουλειά, όπου με δική σας ευθύνη, οι εργοδότες εφαρμόζουν πρωτόκολλα υπερμετάδοσης και όχι πρόληψης της διασποράς του ιού, όπως στην Εύβοια.

Στοιβάζεται στα λεωφορεία και το Μετρό, όπου όψιμα ανακαλύψατε ότι μεταδίδεται ο ιός, αλλά αντί να πυκνώσετε τα δρομολόγια, εφαρμόζετε κυκλικό ωράριο, γιατί δεν μπορούσατε να γεννήσετε λεωφορεία σε 9 μήνες!

Λέτε ότι οι τακτικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας ανέρχονται στα 4,52 δισ. και είναι αυξημένες κατά 250 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2021.

Δεν λέτε όμως ότι το 2021, μεσούσης της πανδημίας, οι δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 572 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το 2020. Δηλαδή, η αλήθεια, που δεν τη λέτε, είναι ότι το 2022 προβλέπεται μείωση κατά 250 εκατομμύρια σε σχέση με τις δαπάνες του 2020!!! Και αυτό το παρουσιάζετε σαν αύξηση!

Αν και θα τα πούμε αναλυτικά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει από τώρα ότι την ώρα που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, για το 2022 το κράτος μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κατά 245 εκατομμύρια ευρώ τις παροχές Υγείας.

Για ποια ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό του δημόσιου συστήματος Υγείας μιλάτε; Για την προοπτική των 4.900 μόνιμων προσλήψεων που απλώς θα αλλάξει την εργασιακή σχέση του επικουρικού προσωπικού που ήδη υπηρετεί;

Είναι ψέματα ή αλήθεια ότι ζητάτε από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα και από ειδικευόμενους να κάνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση, να αποκτήσουν δεξιότητες και τους βαφτίζετε εντατικολόγους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των βαρέως πασχόντων ασθενών;

Όσο και να προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε την κατάσταση, είστε πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον λαό, έχετε βαριές ευθύνες.

Την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι καθημερινά είναι στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, εσείς, αντί να επιτάξετε άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας, παζαρεύετε με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να κερδοσκοπούν την περίοδο της πανδημίας, αξιοποιώντας τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, γιατί -βλέπετε- το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου δεν κάνει διαλείμματα.

Αξιοποιήσατε την πανδημία για να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι ο κύριος παράγοντας για τη διασφάλιση της υγείας είναι η ατομική ευθύνη. Επιστρατεύετε σε αυτή την κατεύθυνση λαγούς, διάφορα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, οι οποίοι ζητάνε να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τα νοσήλιά τους!

Δεν είναι απλά ακραίες φωνές που ζητούν ποινές και τιμωρία σε όσους δεν συμμορφώνονται. Δεν είναι καινούργιο ζήτημα ούτε πρωτοτυπείτε. Στις ΗΠΑ οι εργοδότες ζητάνε από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους επιπλέον 200 ευρώ το μήνα ασφάλιστρα, αν θέλουν να ισχύει η ασφάλισή τους.

Σε λίγο, αν δε σας σταματήσει κάποιος, θα ζητάνε χρήματα από τους καρκινοπαθείς, επειδή κάπνιζαν και από τους πολυτραυματίες επειδή δεν φορούσαν κράνος! Έτσι οικοδομείτε βήμα το βήμα μια κοινωνία ζούγκλας.

Αυτά τα στοιχεία, βέβαια, είναι συστατικά της πολιτικής όλων των καπιταλιστικών κρατών που μετατρέπει ένα ζήτημα, κατεξοχήν κοινωνικό αγαθό όπως είναι η υγεία, μόνο σε ατομική υπόθεση και ευθύνη.

Χρεοκόπησε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Πάνω από όλα όμως, χρεοκόπησε η πολιτική της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της Υγείας την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα των επιμέρους συνταγών αστικής διαχείρισης.

Για αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Για αυτό σας ζητάει να κάνετε χώρο για να διαχειριστεί αυτή τη βαρβαρότητα.

Είναι μία επιπλέον απόδειξη της στρατηγικής σας σύμπλευσης στα βασικά ζητήματα. Είναι στρατηγική όλων των κυβερνήσεων η πολιτική της μείωσης του “μη μισθολογικού κόστους”, της δραστικής περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία των δαπανών στην Υγεία μεταξύ 2015 και 2019. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η “δημόσια” δαπάνη αυξήθηκε κατά 10,4%.

Όμως, αυτή η αύξηση προήλθε από την αύξηση των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων -δηλαδή των εργαζομένων- και συγκεκριμένα κατά 9,4%, ενώ η κρατική συμβολή περιορίστηκε στο υπόλοιπο 1%.

Αντίστοιχα, οι δαπάνες για τα νοσοκομεία από το κράτος μειώθηκαν κατά 4,3%, ενώ αυξήθηκαν οι πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 15,7%. Ταυτόχρονα οι ιδιωτικές πληρωμές μειώθηκαν μόλις κατά 0,63%.

Συνεχίστηκε, δηλαδή, η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που πλήρωσαν από την τσέπη τους για την υγεία τους 5,73 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ 2012 και 2019 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 50%, αλλά η συμμετοχή των ασθενών μόνον για τα φάρμακα που αποζημιώνονται αυξήθηκε κατά 52,8%. Επιβαρύνθηκε δηλαδή ο λαός μας για να εξοικονομηθεί ζεστό κρατικό χρήμα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μείωση των μισθών, η ένταση της εκμετάλλευσης, η πιο φθηνή εργατική δύναμη δηλαδή, είναι προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η μεγάλη κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτή είναι η βασική αιτία που το αποτέλεσμα όλων των σχεδίων διαφορετικών κυβερνήσεων οδηγεί από το κακό στο χειρότερο τη ζωή και την υγεία του λαού.

Γιατί “το κεφάλαιο είναι ανελέητο απέναντι στην υγεία και τη διάρκεια της ζωής ενός εργάτη, παντού όπου δεν το υποχρεώνει η κοινωνία να το υπολογίζει. Το κεφάλαιο έχει τόσο σοβαρούς λόγους να αρνιέται τα βάσανα του λαού, καθορίζεται τόσο λίγο στην πρακτική του κίνηση από το ασυγκράτητο ξεκλήρισμα του πληθυσμού όσο και από την ενδεχόμενη πτώση της Γης πάνω στον ήλιο”. Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο Μαρξ την κατάσταση.

Για αυτό και στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει ένα σύστημα Υγείας που να καλύπτει ολοκληρωμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών σε σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης.

Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Πρόκειται για ένα σύστημα Υγείας γεμάτο ανορθολογισμό, αντιφάσεις και αντιθέσεις που όσο διευρύνονται οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολυάριθμου υγειονομικού προσωπικού, τόσο περισσότερο διευρύνεται η δυσκολία από τον λαό να τα αξιοποιήσει.

Την ίδια στιγμή που διαφημίζονται οι “καινοτόμες θεραπείες”, τα “εξατομικευμένα φάρμακα”, η “ρομποτική χειρουργική”, τα οποία δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες, αλλά μόνο γι’ αυτούς που μπορούν να πληρώσουν…, για τους πολλούς να θεωρείται κατόρθωμα το κλείσιμο ενός ραντεβού για μια απλή ιατρική εξέταση!

Η περίοδος της πανδημίας με τα τραγικά αποτελέσματα για τον λαό ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα σαθρά υλικά με τα οποία οικοδομείται αυτό το σύστημα Υγείας χρόνια τώρα, το οποίο έγινε “φύλλο – φτερό” και άφησε απροστάτευτο τον λαό. Χιλιάδες ασθενείς αποκλείστηκαν. Άλλοι από τις αναγκαίες εξετάσεις, άλλοι από θεραπείες και χειρουργεία, για να αντέξει την “πίεση” των ασθενών από COVID.

Αυτό είναι κανόνας για όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Παράδειγμα, στις ΗΠΑ, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, που σε διάστημα μόλις ενός μήνα υπήρξε μείωση των νέων διαγνώσεων για καρκίνο κατά 46,4% για τις 6 πιο συχνές κακοήθειες.

Μόνο στην πρώτη φάση της πανδημίας εκτιμάται ότι περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο παγκοσμίως αναβλήθηκαν ως συνέπεια των αναγκών νοσηλείας Covid-19 ασθενών και της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, ενώ παρατηρήθηκε προσέλευση ασθενών σε προχωρημένα στάδια καρκίνου με συνέπεια την αδυναμία ριζικής χειρουργικής αντιμετώπισής του.

Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο Αμερικάνοι δισεκατομμυριούχοι, αστροτουρίστες, έκαναν ταξίδι αναψυχής στο Διάστημα και την ίδια στιγμή οι συμπατριώτες τους υγειονομικοί χρησιμοποιούσαν σακούλες σκουπιδιών και μαντίλια, αντί για προστατευτικές στολές και μάσκες.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η πολιτική και τα μέτρα που διαμόρφωσαν αυτό το άθλιο και επικίνδυνο σύστημα Υγείας για τον λαό, τα παρουσιάζετε ως λύση.

Δεν είναι ότι απλά διαστρέφετε την πραγματικότητα. Έχετε το θράσος να κομπάζετε για τα κατορθώματά σας, λες και ήταν προς όφελος του λαού! Μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός σας, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωνε ανερυθρίαστα σε τηλεοπτικό κανάλι ότι “καλώς έκλεισαν νοσοκομεία επί των ημερών του”! Και, μάλιστα, καρφώνοντας και τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι “επειδή έπραξε σωστά”, γι’ αυτό “δεν άνοιξαν και από τους επόμενους που κυβέρνησαν”! Δήλωσε, επίσης, και το αμίμητο ότι “κομμουνισμό στην Ελλάδα δεν έχουμε”, για να ζητάει κάποιος επίταξη του ιδιωτικού τομέα, προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν.

Καταλάβατε τι ακριβώς είπε ο υπουργός σας, κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι της ΝΔ;

Για να μην έχουμε νεκρούς, για να ανοίξουν νοσοκομεία, πρέπει να γίνει κομμουνισμός!

Κάτι θα ξέρετε, για να το λέτε.

Οι αναδιαρθρώσεις που προωθείτε με την υλοποίηση του σχεδίου για το “νέο ΕΣΥ” που έχετε βάλει σε εφαρμογή, θα φέρουν, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, έναν νέο κύκλο καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Θα προωθήσετε ΣΔΙΤ για να περιδρομιάζει περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας. Θα λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασφαλισμένων. Θα προωθεί την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασθενών, μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των μονάδων Υγείας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από την πολιτική στην Υγεία που διαμορφώνεται με κριτήριο το κόστος των μέτρων για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Τον δρόμο που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών ή τον σημερινό που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα.

Από την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης, από το ποιον δρόμο θα αποφασίσει ο λαός να βαδίσει τελικά θα κριθεί και η έκβαση του αγώνα για το αν θα έχει ένα σύστημα Υγείας αντίστοιχο των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας που θα υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα ταυτόχρονα με το δυνάμωμα του αγώνα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, για έκτακτη χρηματοδότηση στην Υγεία και επίταξη των ιδιωτικών δομών, ο λαός μας να αντιστοιχήσει τις διεκδικήσεις του με τις σύγχρονες ανάγκες.

Να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και πάλη που θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας, με εργατική – λαϊκή εξουσία, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.

Με την όσο είναι δυνατόν αυτοτέλεια στην παραγωγή όλων όσα απαιτούνται, σε ιατρικά μηχανήματα, φάρμακα, εμβόλια, υγειονομικό υλικό, αξιοποιώντας τη δυνατότητα όλων των αναγκαίων για την εξασφάλισή τους, για να αξιοποιούνται προς όφελός του όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες -και άλλες που μπορούν να αναπτυχθούν- της επιστήμης, της τεχνολογίας και του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού.

Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί η Υγεία να αποτελέσει ένα κατοχυρωμένο και διασφαλισμένο από το κράτος καθολικό και δωρεάν λαϊκό δικαίωμα.

Στο πλαίσιο ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για καταγγελία ότι γυναίκα ζήτησε «φακελάκι» για κρεβάτι ΜΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ18:19«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες για τις δολοφονίες σκύλων στο Δαμάσι

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ18:12ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού (VIDEO)

ΒΟΥΛΗ 18:05ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ν. Καραθανασόπουλος: Το «νέο ΕΣΥ» φέρνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων (VDEO)

ΒΟΥΛΗ 18:02ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γ. Λαμπρούλης: Κόστος για το σύστημα που υπηρετείτε η προστασία της υγείας του λαού (VIDEO)

ΒΟΥΛΗ 17:56ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αύριο με τον σολίστ Αντώνη Μανιά

ΝΕΟΛΑΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ17:45ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Στα 6.677 τα νέα κρούσματα, 104 θάνατοι, 657 διασωληνωμένοι

ΥΓΕΙΑ17:30

2 3 4 5

ΠερισσότεραΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ 902.GR

ΠερισσότεραΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

VIDEO

  • Ν. Καραθανασόπουλος: Το «νέο ΕΣΥ» φέρνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων (VDEO)
  • Γ. Λαμπρούλης: Κόστος για το σύστημα που υπηρετείτε η προστασία της υγείας του λαού (VIDEO)
  • Ν. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση πόνταρε τη διαχείριση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη (VIDEO)
  • 24ωρη απεργία σήμερα για την ενοικιαζόμενη εργασία – Νέα 48ωρη απεργία τον Δεκέμβρη (VIDEO – ΦΩΤΟ)
  • Ν. Παπαναστάσης: Η υγεία του λαού αντιμετωπίζεται σαν χρυσωρυχείο για τους επιχειρηματικούς ομίλους (VIDEO)
  • Μ. Κομνηνάκα: Επικίνδυνη η κατάσταση στα νησιά με ευθύνη των κυβερνήσεων (VIDEO)

ΠερισσότεραΘΕΜΑΤΑ

ΠερισσότεραΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Link Ριζοσπάστη

Όλα τα πρωτοσέλιδαΕπικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας τη γνώμη σας, την ανταπόκρισή σας, τη φωτογραφία σας, το βίντεό σας:E-mail: mailbox@902portal.grΤηλ: 210 5226579Fax: 210 2724229Λογότυπο 902.gr

Πηγή : 902.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *