Κατηγορίες
Πολιτική

ΤΕΧΝΕΣ

Καλημέρα σας!

Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο.

Είναι μερικές φορές που όταν θέλω να γράψω για κάποιον που άφησε πολύ βαθειά το αποτυπωμά του στο πολιτικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας να μην ξέρω από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις . Τα λόγια και οι λέξεις μοιάζουν να μην μπορούν να αποδώσουν το βάθος των συναισθημάτων που σε κατακλύζουν , να ασφυκτιούν ανάμεσα στις αναμνήσεις από τις φορές που ταξιδέψαμε παρέα με τη μουσική και τα τραγούδια του.
Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου αποτελούσαν στήριγμα κάθε φορά που απεπιζόμασταν ή βλέπαμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν, που μας τροφοδοτούσαν με ελπίδα να συνεχίσουμε να παλεύουμε , να μην συμβιβαστούμε , να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες μας μέσα σε ένα κόσμο που κάνει τα πάντα για το αντίθετο , να ξεπεράσουμε τα οριά μας “χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία” .
Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι πια κοντά μας αλλά θα συναιχίσουν να είναι δίπλα μας όλα εκείνα που μας έδωσε απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια . Τραγούδια στίχους , μουσικές , μια ολόκληρη στάση ζωής και ανατένισης του κόσμου . Αεικίνητος και δραστήριος μέχρι το τέλος , δίδαξε ήθος ανθρωπιά και λεβεντιά , με εκείνο το τρόπο που ξέρουν να διδάσκουν οι άνθρωποι που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα , οι αυθεντικοί και πραγματικοί αγωνιστές , εκείνοι που οραματίζονται ένα κόσμο όπου “ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει” . Σ ‘ευχαριστούμε Θάνο για όλα αυτά που μας πρόσφερες απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια .Όσο αφορά για τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς γιατί έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει . https:://youtu.be/sliaSXxnNcghttps://youtu.be/Ossq8S5-Oo8

Georgios panagou 28 – 12 – 2020 FACEBOOK

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *