Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας!
Ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε έναν πόλεμο για το μοίρασμα αγορών, εδαφών, σφαιρών επιρροής; Μήπως να επιλέξεις στρατόπεδο ληστών; Να διαλέξεις ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια πλευρά και στη Ρωσία από την άλλη; Δηλαδή με ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα πας σε αυτόν τον πόλεμο, που γίνεται σε βάρος των λαών;

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα διαλέγει την σωστή πλευρά της Ιστορίας», στρατευμένη με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, είναι χαρακτηριστική. Ηρθαν βέβαια να την επιβεβαιώσουν και όλοι οι υπόλοιποι: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, παρά τις διαφορές τους, τις επιφυλάξεις, τις ανησυχίες τους, την αναζήτηση ελιγμών, κανείς δεν αμφισβήτησε αυτήν τη στράτευση!

Είμαστε με τη «Δύση», με τις «δυτικές αξίες», τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επαναλάμβανε και χτες ο πρωθυπουργός. Αλλος ζήταγε περισσότερες αποδείξεις για δεσμεύσεις και αποφάσεις, άλλος περισσότερα «ανταλλάγματα», άλλος ήθελε πιο ενεργό τον έναν ή άλλον πόλο της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας – η οποία βεβαίως συνεχίζει να έχει αντιθέσεις στο εσωτερικό της παρά το γεγονός ότι προσώρας κουκουλώνονται – και πάει λέγοντας.

Ολοι επαινούν την ΕΕ που επιτέλους «ξύπνησε» και, όπως είπε ο Μπορέλ, πέταξε το ταμπού ότι είναι «Ενωση της ειρήνης», αποδεικνύοντας ότι ήταν και είναι γεράκι του πολέμου… Ολοι μας μίλησαν για τη «χρυσή ευκαιρία» να αναβαθμιστεί η Ελλάδα σε «γεωστρατηγικό ενεργειακό κόμβο» στην περιοχή. Ολοι μας είπαν για τις δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε από την ενεργή στράτευση για να «διευθετήσουμε» εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου τα Ελληνοτουρκικά, γιατί «τώρα είναι η ώρα».

Ολοι μίλησαν στον λαό για το «κόστος» αυτών των επιλογών στη ζωή του, το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει για την «ελευθερία», τις «αξίες», τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, αλλά που όταν και όπως τελειώσει αυτή η ιστορία, η Ελλάδα θα είναι πιο ισχυρή, πιο δυνατή από ποτέ! Ο,τι δηλαδή λένε πάντα στους λαούς μπροστά σε πολεμικές αναμετρήσεις.

Στον διαγωνισμό της ΝΑΤΟφροσύνης είδαμε όμως και πολλά ευτράπελα. Οπως ο «τσακωμός» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος προώθησε πιο αποφασιστικά και γρήγορα τη δέσμευση της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, ποιος στήριξε περισσότερο τη «Στρατηγική Συνεργασία» με τις ΗΠΑ, ποιος απέλασε ή όχι Ρώσους διπλωμάτες, ποιος στήριξε ή όχι τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε σίγουροι ότι ο πρέσβης Πάιατ από το γραφείο του θα απόλαυσε αυτήν τη συζήτηση ικανοποιημένος…

Δεν είναι έκπληξη, βέβαια, η επιλογή ληστή από τα αστικά κόμματα, αφού αυτή έχει γίνει εδώ και χρόνια, ενώ βαθαίνει διαρκώς και περισσότερο. Γιατί με «αυτήν την πλευρά» υπηρετούνται τα συμφέροντα των πραγματικών αφεντικών, των εφοπλιστών, των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτών σε υποδομές, σε ενεργειακά σχέδια της «πράσινης ανάπτυξης» και όχι μόνο. Οσων δηλαδή προσδοκούν τεράστια κέρδη από τις μπίζνες «ειρήνης» και «πολέμου»!

Αυτή η πλευρά της Ιστορίας ήταν και είναι πάντα η πλευρά του πισωγυρίσματος, είναι η πλευρά της εποχής των τεράτων, πλευρά του καπιταλισμού στην πιο βάρβαρη, ωμή και επιθετική έκφρασή του. Είναι η πλευρά στην οποία πολλές φορές σύρθηκαν οι λαοί πληρώνοντας βαρύ τίμημα.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της κοινωνικής προόδου, είναι η πλευρά που στο δίλημμα «με τους ιμπεριαλιστές ή με τους λαούς» απαντάει: ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Που δίνει πραγματική μάχη αλληλεγγύης και υπεράσπισης των λαών που υποφέρουν, του ουκρανικού, του ρωσικού, όλων των λαών που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με το φάσμα μιας νέας γενικευμένης ανθρωποσφαγής. Και η μάχη αυτή είναι η μάχη που δίνει ο καθένας στη χώρα του για την απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη μη συμμετοχή σε αυτόν, για να αποδυναμωθούν τα στρατόπεδα των ληστών που τον διεξάγουν, για να μην επιτρέψει η χώρα του, ο λαός του να γίνουν ούτε θύτης ούτε θύμα των πολεμικών ανταγωνισμών.

Για να κλείσουν τα πολεμικά ορμητήρια, οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Για να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος εκτός συνόρων, ούτε μια σφαίρα, ένα όπλο, να μη δοθεί καμιά στρατιωτική υποδομή σε αυτά τα σχέδια, να μην παρασχεθεί καμιά βοήθεια.

Αυτό είναι ταυτόχρονα και διεθνιστικό και πατριωτικό καθήκον γιατί έτσι υπερασπίζεσαι πραγματικά και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας. Για να οργανωθούν η αντίσταση και η αντεπίθεση, για να μην πληρώσει ο λαός το κόστος του πολέμου, όπως πληρώνει το κόστος της «ειρήνης τους με το πιστόλι στον κρόταφο». Για να δυναμώσει η πάλη, για να δώσει ο λαός τη διέξοδο από τον πόλεμο με τον αγώνα του, με την πάλη του για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να ανοίξει τον δρόμο για να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του! Αυτή είναι και η μόνη διέξοδος που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια, την αδερφοσύνη και τις αμοιβαία επωφελείς σχέσεις των λαών.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας από τη σκοπιά των λαών, η πλευρά της προόδου, αυτήν την πλευρά μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε και πρόβαλε και στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, με αυτήν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας τασσόμαστε και δίνουμε τις μάχες στο παρόν και στο μέλλον Πηγή : Ριζοσπάστης 2 – 3 – 2022

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/3/2022&id=18524&pageNo=6
Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *