Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλησπέρα σε όλους .
Αντάρτης κλέφτης παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός που όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να τα βάλει με τον κάθε τύραννο .

Η φετινή επέτειος της αστικής εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και της έναρξης της διαδικασίας συγκρότησης του αστικού κράτους στην Ελλάδα , βρίσκει το λαό και τη χώρα σε μία νέα βαθιά διεθνή καπιταλιστική κρίση .
Η κρίση αυτή συνοδεύεται από τις τεράστιες αδυναμίες των συστημάτων υγείας , ν ‘ ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού , με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους , με θλιβερό κόστος την απώλεια χιλιάδων ζωών . Βρίσκει τη χώρα μας και όλο το κόσμο με ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο , αυτή τη φορά στην καρδιά της Ευρώπης . Τέτοιος είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία που αποτελεί συνέπεια της σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα , αυτό των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε από τη μία μεριά και από την άλλη της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της . Δεν είναι ένας πόλεμος για την “ελευθερία”, τη δημοκρατία , ενάντια στον “αναθεωρητισμό” ούτε ένας πόλεμος για την “αυτοδιάθεση των λαών” ενάντια στο “νεοναζισμό” , όπως ισχυρίζεται προσχηματικά η Ρωσσία . Είναι ένας πόλεμος άδικος , που γίνεται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και έχει θύματα την εργατική τάξη και τους λαούς που εμπλέκονται.

Τιμάμαι όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν για να απελευθερωθεί η Χώρα μας από την Ωθομανική αυτοκρατορία . Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σάπιο σύστημα ιστορικά ξεπερασμένο , διάτρητο από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις του , που παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων αργά ή γρήγορα θα κυοφορήσει την αλλαγή αυτού του συσχετισμού , επιβεβαιώνοντας πως η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό .

GEORGIOS PANAGOU 25 – 3 – 2022

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *