Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
《 Η ζωή μου συνδέεται με την
ιστορία του ΚΚΕ 》. Τέτοια σπορά δίνει πλούσια σοδειά .
☆ ☆ ☆
《 Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας . Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία , η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο . Γι ‘ αυτό το σκοπό, αν χρειασθεί , θυσιάζουμε και την ζωή μας 》.
( Από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο ) .

Κυριακή 30 Μάρτη 1952 . Λίγες ώρες πριν χαράξει , ο Νίκος Μπελογιάννης πέρασε στην “αθανασία “, καθώς τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος έπεφταν στο κορμί του . Η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του , είχε στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη , να τσακίσει την οργανωμένη πρωτοπορία της το ΚΚΕ . Η προσπάθεια απέτυχε . Το ΚΚΕ η ” μήτρα ” των Μπελογιάννηδων παρά τα κτυπήματα της αστικής τάξης , συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης απ ‘ τα καπιταλιστικά δεσμά ,για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό .

https://youtu.be/PrD48zzs6TM

Facebook : Georgios panagou 30 – 3 – 2019

Κοινοποιήστε

Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Το ΚΚΕ γεννάει Μπελογιάννηδες! Ο Μπελογιάννης στο δικαστήριο στάθηκε ακλόνητος και κατέρριψε όλες τις κατηγορίες , υπερασπίστηκε θαρραλέα και ηρωικά το Κόμμα του : 《Κατατέθηκε εδώ πέρα ότι ο κάθε κομμουνιστής είναι κατάσκοπος , ότι οι κομμουνιστές δεν είναι δεν είναι Έλληνες , ότι το ΚΚΕ δεν είναι Ελληνικό . Νομίζω ότι ο πατριωτισμός ενός κόμματος δεν κρίνεται από τα λόγια (…) ο πατριωτισμός ενός κόμματος , ή και ατόμων ακόμα , κρίνεται όταν κινδυνεύει η ανεξαρτησία , η ελευθερία και η ακεραιότητα της πατρίδα μας (…) Και αν θελήσει κάνεις με τέτοια κριτήρια να κρίνει το ΚΚΕ , θα δει ότι δεν είναι κόμμα προδοτικό , αλλά αντίθετα είναι καθαρά Ελληνικό και πατριωτικό (…) Εμείς πιστεύουμε στη πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας . Και η προσπάθεια μας , ο αγώνας μας , είναι να γίνει αυτή η θεωρία πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο (…) Αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας (…) Ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο (…) και , όταν χρειασθεί , θυσιάζουμε και την ζωή μας . Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα , δικάζετε τον αγώνα για την Ειρήνη , δικάζετε την Ελλάδα 》. Ο Μπελογιάννης και οι συντροφοί του εκτελούνται στι 30 Μάρτη , παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που εκφράστηκαν από εκατομμύρια εργαζομένων , συνδικάτων , επιστημονικών φορέων , κομμάτων αλλά και επιφανών προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο , Πωλ Ελυάρ , Λουί Αραγκόν , Πάμπλο Νερούντα , Τσάρλι Τσάπλιν , Ναζίμ Χικμέτ κ.ά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *