Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρα , καλή Ανάσταση λαών!
Το έργο του φωτίζει το δρόμο της επανάστασης .

Το όνομα του Λένιν είναι ταυτισμένο με το πιο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία , τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση . Το όνομα του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη ,μαζί με τον Μαρξ και τον Ένγκελς και δίκαια θεωρείται ένας από τους τρείς θεμελιωτές της επαναστατικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης .
Ο Λένιν μελετώντας και αναπτύσσοντας τον Μαρξισμό στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού , παίρνοντας ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης , επέμενε στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε . Ετσι το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο με τις αρχές του “Κόμματος Νέου Τύπου” τις αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και του προλεταριακού διεθνισμού που κατέκτησε την εξουσία .

Σήμερα μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων , έστω και από την αρνητική σκοπιά , με τη δράση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και τους πολέμους , με την υποδούλωση λαών και κρατών στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού , το “αντίπαλο δέος” , ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε . Για το λόγο αυτό , η υπεράσπιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε , παρά τις όποιες αποκλίσεις που υπήρξαν , από τις αρχές του Λένιν είναι συστατικό μέρος της ανάπτυξης , της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης .

Αλλωστε , ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος και τόσο σάπιος που πνίγει με την μπόχα του κάθε πιθανότητα καλυτέρευσης της θέσης και της ζωής των λαών . Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα κάνει τον Μαρξισμό - Λενινισμό επίκαιρο     όσο ποτέ άλλοτε .                                      Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλιστικός .

Δόξα και τιμή στον μεγάλο μας Επαναστάτη Β. Ι. ΛΕΝΙΝ που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1870 .

FACEBOOK : Georgios panagou

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *