Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί την πιό πλατιά αγωνιστική κινητοποίηση και εκδήλωση δύναμης των εργαζομένων . Είναι η ημέρα όπου η εργατική τάξη κάνει τον απολογισμό της , μετρά και επιθεωρεί τις δυνάμεις της και θέτει το στόχο για τον επόμενο χρόνο , φωτίζοντας τον δρόμο της ταξικής πάλης , τη μοναδική ” σωστή πλευρά της Ιστορίας” αφού είναι αυτή που κινεί το τροχό της ιστορίας προς τα μπρος .

Από το Σικάγο την 1η Μάη του 1886 ,την ματωβαμένη απεργία των εργατών με σκοπό την καθιέρωση 8ωρου , τους καπνεργάτες το Μάη του 1936 στη θεσ/κη και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στη Καισαριανή , η εργατική τάξη ύψωσε το αναστημά της και επέβαλε με τους ηρω’ι’κούς αγώνες της , μια σειρά από κατακτήσεις στον 20ο αιώνα , που σήμερα τσακίζονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του
Η φετεινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών . Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και η ενεργή συμμετοχή της κυβέρνησης της Ν.Δ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο της συμμαχίας με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε θέτουν την χώρα μας σε επικίνδυνους ατραπούς . Επειδή οι εστίες αυτές δεν είναι μακριά μας , έχε μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό , απο τους εργαζόμενους και το λαό , ότι οι εξελίξεις αυτές κρίβουν μεγάλους κινδύνους . Μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο μιάς πιό γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης , τα εργατικά συνδικάτα οφείλουν να ορθώσουν από τώρα τείχος προστασίας της εργατικής τάξης , του λαού σε κοινή δράση και αλληλεγγύης με την Ε.Τ των χωρών της περιοχής . Το ζήτημα της αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μπαίνει πιο επιτακτικά από κάθε άλλη φορά , στα πλαίσια μιας αντιμπεριαλιστικής , αντιμονοπωλιακής πολιτικής .

Τέλος , παλεύουμε ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλα’ι’κή πολιτική της κυβέρνησης , για τα εργασιακά μας δικαιώματα , για την κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης , κατάργηση των αντεργατικών αντιλα’ι’κών νόμων , διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στην εκμετάλευση . ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ .

Facebook : Georgios panagou

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *