Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

«ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!»

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Δευτέρα 20/06/2022 – 11:40

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Οι αποφάσεις να γίνουν όπλο για κάθε συνδικάτο

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

Από τις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕΑπό τις εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ

«Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης το ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει πως «το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους» και ότι «ελπίδα είναι και τα νέα συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ολοκληρώθηκαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή 2.000 αντιπροσώπων από 506 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ξεχωριστή σημασία για την Πανελλαδική Σύσκεψη είχε η συμμετοχή 31 ξένων αντιπροσωπειών από 19 χώρες.

Από τις εργασίες της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο ζωντανά και καθαρά ο χαρακτήρας του ΠΑΜΕ. Το περιεχόμενο από τις ομιλίες δεκάδων συναδέλφων κατέγραψε για μία ακόμα φορά πως το ΠΑΜΕ είναι ταξικό μέτωπο Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών που αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία του μέσα από τη δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Η εικόνα των εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπόρων οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι οποίοι γέμισαν δύο μέρες τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό, είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον.

Όπως ελπίδα είναι και τα νέα Συνδικάτα που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη για πρώτη φορά, ενώνοντας την πείρα και τη δράση τους με τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή εργαζομένων και σωματείων με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τείχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος, δεν πέρασε!

Το ΠΑΜΕ είναι εγγύηση σήμερα για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε Συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της νέας Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την ομόφωνη έγκρισή της από τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν.

Με το σύνθημα “Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα” συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πηγή : 902.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *