Κατηγορίες
Πολιτική

ΤΕΧΝΕΣ

《 Αν έχεις λείψει για ότι πρέπει , θά ‘σαι για πάντα μέσα σ ‘ όλα εκείνα , που γι ‘ αυτά έχεις λείψει 》

Σαράντα δύο χρόνια πέρασαν από τις 28 Ιούλη του 1980 όταν η μεγαλοεργοδοσία δολοφόνησε , έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ τη συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και στις εργάτριες . Με αφορμή λοιπόν την δολοφονία της συντρόφισσας , θα ήθελα να τονίσω σε όλους αυτούς ,που έσπευσαν να μιλήσουν για το τέλος της ιστορίας ή γι’αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι αγώνες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα , ότι η εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας σε όλα τα σταδιά της δείχνει το αντίθετο . Κανένας αγώνας μικρός ή μεγάλος δεν είναι μάταιος και ότι μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη οι εργαζόμενοι βελτίωσαν και έκαναν πολλές φορές την εργοδοσία να κάνει υποχωρήσεις .

Μπορεί σήμερα πολλές από τις κατακτήσεις αυτές , στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων , να έχουν παρθεί πίσω , αλλά το εργατικό ταξικό κίνημα είναι εδώ . Οι Κομμουνιστές είναι εδώ . Τιμούν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης και συνεχίζουν τους αγώνες πάντα ανυποχώρητα ως την τελική νίκη .

Σήμερα τιμάμε τη συντρόφισσα Σωτηρία με ανυποχώρητο ταξικό αγώνα ενάντια στη πολιτική που , όπως τότε έτσι και σήμερα , χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους , πατώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμάμε την συντρόφισσα έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ στις 7.30 . Η δική σου σπορά συντρόφισσα και όλων των αλύγιστων της ταξικής πάλης δεν θα πάει χαμένη . Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο της ανυπακοής και της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του από όποια θέση και αν βρισκόμαστε , με στόχο την οριστική ανατροπή του και την εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , τον Σοσιαλισμό –Κομμουνισμό .

Georgios panagou : FACEBOOK 28 – 7 – 2022

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *