Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Γιώργου Παναγούλη

Καλό βράδυ σε όλους .

Ενας ακόμα χρόνος φεύγει και ο κατακερματισμός του κόσμου συνεχίζεται , όσο οι λαοί δεν αφυπνίζονται και δεν αντιδρούν μπροστά στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που έχει επιβάλλει ο καπιταλισμός ,που στο ανώτατο και τελευταίο στάδιο γίνεται πιο επιθετικός και αδηφάγος . Το 2022 συμαδεύτηκε από το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία . Η κλιμάκωση ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μλόκ και τη Ρωσσία , η ενίσχυση της σύγκρουσης ΗΠΑ- Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα σηματοδοτούν ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς ακόμα και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου .

Στη χώρα μας δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και αυτό το κατέστησε σαφέστατα από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την εμπλοκή της στο πόλεμο με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά μας θέματα .

Για το λόγο αυτό απαιτείται η επαγρύπνηση του λαού που θα πρέπει να δυναμώσει τη δράση ενάντια στην αναβαθισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσσίας , αλλά και της όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων .

Ομως όλλα αυτά σηματοδοτούν την μονιμοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και την ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή στα κέρδη για μια χούφτα καπιταλιστές .

Και ο λαός ; θα δεχτεί να παραμένει θεατής στη συνεχή εξαθλίωση που του επιβάλουν;

Αυτός ο λαός έχει παράδοση στους λαϊκούς αγώνες και πρέπει ν ‘ ανατρέξει στις κάθε τόσο εξάρσεις του , για να παίρνει βαθειές ανάσες , να ζυγιάζει τη πορεία του , να συγκεντρώνει τη δυναμή του , να προχωρά μπροστά . Εχει ανάγκη να γραδέρνει τους σημερινούς στόχους του , μέσα στην καθοδηγητική επίδραση των μεγάλων αγώνων που έχει δώσει , να πάρει κουράγιο και δύναμη , ελπίδα και θάρρος , να πιστεύει ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος , κανένα κατεστημένο δεν είναι ισχυρότερο απο αυτόν

Να πιστεύει ότι μόνο αυτός κατέχει τα κατάλληλα κλειδιά που προέρχονται από τους κλασικούς του Μαρξισμού – Λενινισμού , που θα του ανοίξουν την πόρτα σε ένα νέο συλλογικό όραμα , που αυτή τη φορά θα τον οδηγήσει στη τελική νίκη το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Αυτός ο λαός λοιπόν , θα είναι στο ύψος του και στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος και θα παλέψει για τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα χρόνια της κρίσης . Τα εργασιακά προβλήματα , οι πλειστηριασμοί , το μεγάλο ζήτημα της απεργίας , η πιο βαθειά πρόσδεση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται , είναι εδώ και δεν μπορούν να περιμένουν .

Καλή αγωνιστική χρονιά .

55Maria Kouk, Ρανια Καρδαρη και 53 ακόμη

46 σχόλια

Μου αρέσει!

Σχόλιο

Κοινοποίηση

46 σχόλια

facebook : Georgios panagou 30 / 12 /2022facebook

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *