Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο 11/03/2023 – 13:29

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Οι ήρωες του μπλόκου της Καλογρέζας έκαναν το χρέος τους, συνεχίζουμε στον δρόμο τους (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στεφάνι κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

https://youtube.com/watch?v=BXP8HeUDN98%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-bxp8heudn98%26origin%3Dhttps%253A

Στο γεμάτο από κόσμο και σημαίες χώρο του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης, έγινε το πρωί του Σαββάτου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 22 εκτελεσθέντες κομμουνιστές, αντιστασιακούς ήρωες από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αστέριο Φωτιάδη, πρόεδρο του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων του Μπλόκου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα (διαβάστε παρακάτω την ομιλία του).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσης, ο Νίκος Σταματόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, η Κατερίνα Γκούλιου, εκ μέρους του ΤΣ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, ο Γιώργος Χαμαλίδης, γραμματέας της ΚΟΒ Καλογρέζας του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χαμαλίδης, εκ μέρους των συγγενών και απογόνων των αγωνιστών του Μπλόκου, ο Αστέριος Φωτιάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Σάββας Παρλιάρος, επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Μεταμόρφωσης της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και μαχητής του ΔΣΕ και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Πέριξ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης.

«Οι μαχητές του μπλόκου δε λύγισαν ποτέ»

https://youtube.com/watch?v=THR3A0YCYF0%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-thr3a0ycyf0%26origin%3Dhttps%253A

Νωρίτερα, με πορεία, πλήθος κόσμου, φωνάζοντας συνθήματα και σε κλίμα συγκίνησης έφτασε στον χώρο του μνημείου.

Συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ προπορεύονταν τα στεφάνια και οι πικέτες με τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 22 κομμουνιστών, αντιστασιακών ηρώων που εκτελέστηκαν πριν από 79 χρόνια από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

«Οι μαχητές του μπλόκου δε λύγισαν ποτέ» αντήχησε στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, ενώ ακούστηκαν συνθήματα και για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Είχε προηγηθεί η κατάθεση λουλουδιών στον χώρο των πρώην ανθρακωρυχείων.

https://youtube.com/watch?v=eeLD0GOXAv8%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-eeld0goxav8%26origin%3Dhttps%253A

Ο λαός μεγαλούργησε όποτε ακολούθησε τους κομμουνιστές

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, αναφέρθηκε στο χρονικό του Μπλόκου, σημειώνοντας: 

«Είμαστε και φέτος εδώ για να τιμήσουμε τους 22 κομμουνιστές, τους ανθρακωρύχους, τα παλικάρια της περιοχής μας, που με το αίμα τους έχουν ποτίσει το δέντρο της λευτεριάς σε αυτόν τον τόπο. 79 χρόνια μετά θυμόμαστε, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε αταλάντευτα σε αυτόν τον δρόμο, του αγώνα, της ασταμάτητης πάλης για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στη χώρα μας, για να νικήσουν οι πολλοί, οι εργάτες, οι νέοι, ο απλός λαός, κόντρα στους κηφήνες, τα παράσιτα της κοινωνίας που δεν προσφέρουν τίποτα και τρώνε από τα έτοιμα που εμείς έχουμε παραγάγει με τον ιδρώτα μας και τη ζωή μας. 

Τον Μάρτη του 1944 η Καλογρέζα, μαζί με τόσες άλλες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, την Καισαριανή, τον Βύρωνα, το Περιστέρι, την Κοκκινιά ήταν πραγματικά κάστρα της Αντίστασης. Εδώ, στη Νέα Ιωνία και ειδικά στην Καλογρέζα όλη η περιοχή ανέπνεε στην κυριολεξία από το μαχητικό πνεύμα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν στην κυριολεξία παντού, το ΕΑΜ και ο εφεδρικός ΕΛΑΣ είχαν οργανώσεις σε κάθε εργοστάσιο που τότε εδώ ήταν δεκάδες, όπως και σε κάθε γειτονιά. Οι ανθρακωρύχοι ήταν η πρωτοπορία αυτού του αγώνα. Άρα, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, η επιλογή για να γίνει εδώ το φονικό Μπλόκο δεν ήταν τυχαία. Σκοπό είχε να καθυποτάξει το φρόνημα του λαού. Να εκδικηθούν τους αγωνιστές που με την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών είχαν κάνει την περιοχή περίπου άβατο για τους μισητούς φασίστες.   

Αυτό το τεράστιο κατόρθωμα στηριζόταν στο ότι το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που είχε πρωτοστατήσει συνολικά στην Αντίσταση, όταν οι υπόλοιποι το είχαν σκάσει για το Κάιρο, απεργάζονταν και συνωμοτούσαν ενάντια στον λαό μας, αρκετοί συνεργάζονταν ανοιχτά με τον κατακτητή, άλλοι είχαν κρυφτεί περιμένοντας τις εξελίξεις, όπως έλεγαν.   

Η θυσία του Μπλόκου της Καλογρέζας συμβολίζει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τους δύο κόσμους: Από τη μία τον αγωνιστή εργάτη, τον κομμουνιστή, που είναι δεμένος με τη δουλειά του, με τους συναδέλφους, με τη γειτονιά του. Που είναι συμπονετικός και βαθιά ανθρώπινος με τους γύρω του γιατί και αυτός ένας απλός άνθρωπος είναι, που όμως έχει συνειδητοποιήσει το χρέος του και φτάνει στην υπέρτατη θυσία, αυτή να δώσει τη ζωή του για να νικήσει το δίκιο και η αλήθεια. Που είναι το καμάρι όλης της περιοχής, ας σκεφτούμε μόνο εκείνες τις στιγμές που τους αγωνιστές τους πάνε οι φασίστες πορεία μέσα στην Καλογρέζα μέχρι εδώ σε αυτό το σημείο. Πραγματικά έρχονται στο μυαλό μας τα λόγια από το τραγούδι που λέει ότι “τον καμαρώνει η γειτονιά στα παραθύρια”.  

Και από την άλλη μεριά, οι δοσίλογοι, οι χαφιέδες, που πουλάνε και τη μάνα τους και έχουν μείνει στη συλλογική μνήμη της περιοχής μας σαν το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει.  

Ρωτάμε: Ναι, οι κομμουνιστές εκτελέστηκαν εκείνη τη μέρα. Ποιος νίκησε όμως τελικά; Ποιους θυμάται ο λαός μας; Για ποιον γράφει η ταμπέλα στον δρόμο “Ηρώων του μπλόκου”; Για τους αγωνιστές ή για τους ταγματασφαλίτες; Για ποιους πλημμυρίζει το μυαλό μας και η καρδιά μας με περηφάνια και λέμε έκαναν το χρέος τους και για ποιους ταιριάζει μόνο η ντροπή και η καταφρόνια; Η απάντηση φυσικά είναι απλή, όπως και το συμπέρασμα: Όταν ο λαός ακολούθησε, εμπιστεύτηκε τους κομμουνιστές, μεγαλούργησε, έδειξε τη δύναμή του, έκανε τους αστούς να τρομάζουν.  

Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση. Τα όνειρα όλων των πεινασμένων και όλων των αδικημένων. Αυτά  υποστηρίζουμε 105 χρόνια τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το ονόμασε πως είναι “κόλλημα”. Άλλοι το λένε “ξεπερασμένο”. 

Πράγματι, σταθερά και αμετακίνητα υποστηρίζουμε, ας πούμε, πως το 2023 η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι, να δουλεύουμε λιγότερο και να πληρωνόμαστε ώστε να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες μας κι όχι να τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα.  

Να δουλεύουμε με ασφάλεια και όχι χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Να δουλεύουμε σταθερά και όχι εποχικά, εργολαβικά, ευέλικτα και όπως αλλιώς έχουν ονομάσει τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα.  

Να ζούμε ειρηνικά με τους γύρω λαούς γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό και όχι να γίνονται τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.  

Να έχουμε σύγχρονα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι να κλείνουν ή να ασφυκτιούν με τραγικές ελλείψεις όπως στην περιοχή μας.  

Να έχουμε σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μας και όχι αυτήν την κατάσταση που ζούμε, ας πούμε ο μισός Δήμος Νέας Ιωνίας να μην έχει καν σταθμό, αλλού να πέφτουν σοβάδες, αλλού να μεταφέρονται παιδιά από τον Περισσό στην Αλσούπολη για να κάνουν μάθημα.  

Να έχουμε ελεύθερους χώρους που να αξιοποιούνται για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για άλλες ζωτικές ανάγκες του λαού, όπως ο χώρος του ανθρακωρυχείου που θα μπορούσε να γίνει ένας γενικότερος χώρος διαπαιδαγώγησης και αξιόλογης απασχόλησης για τη νεολαία της περιοχής και όχι φυσικά τον σκουπιδότοπο που ήθελαν να τον μετατρέψουν μια ανάσα από τα σχολεία και τους αποτρέψαμε, ή τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας για εμπορική χρήση λογιών λογιών, μέχρι και για βενζινάδικο ακούσαμε.   

Να υπάρχει αντισεισμική θωράκιση και όχι να είμαστε στην ουσία αθωράκιστοι στην πιο σεισμογόνο περιοχή της Ευρώπης, τα σχολεία και τα νοσοκομεία να μην έχουν ελεγχθεί και ο κίνδυνος να είναι πολύ μεγάλος. 

Και ναι, να έχουμε σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, να μπορεί ο λαός να πηγαίνει στη δουλειά του, στις δραστηριότητές του, στα ταξίδια του και να γυρίζει σώος στο σπίτι του και όχι να δολοφονείται όπως οι 57 συνάνθρωποί μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, από την εγκληματική πολιτική όλων όσοι έχουν κυβερνήσει σε αυτήν τη χώρα.  

Ποιο είναι το εμπόδιο λοιπόν για να απολαμβάνουμε όλον τον πλούτο και όλη τη γνώση που παράγει η κοινωνία; Είναι το κέρδος των καπιταλιστών, που μόνο αυτό κινεί το σάπιο σύστημα στο οποίο ζούμε. Μπροστά σε αυτό, οι καπιταλιστές δεν λογαριάζουν τίποτα, πατάνε στην κυριολεξία όπως είδαμε επί πτωμάτων. Από αυτό λοιπόν πρέπει να απαλλαγεί ο λαός για να δει άσπρη μέρα. 

Άλλα “κολλήματα” έχουμε εμείς λοιπόν και άλλα οι υποστηρικτές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτοί, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, είναι αθεράπευτα “κολλημένοι” με το καπιταλιστικό κέρδος,  με την εξασφάλισή του και τη διαιώνισή του (μιλάμε δηλαδή για τσιμεντόκολλα που δεν φεύγει με τίποτα).   

Για αυτό στηρίζουν με τα μπούνια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Για αυτό από την Αλεξανδρούπολη τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.  

Για αυτό συμφωνούν με την “πράσινη ανάπτυξη” και την απελευθέρωση της Ενέργειας που έχει οδηγήσει στις απλησίαστες τιμές στο πετρέλαιο και στο ρεύμα, οδηγεί στην ενεργειακή φτώχεια το λαό.  

Για αυτό πίνουν νερό στο Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο. Το ψήφισαν όλοι μαζί και κοροϊδεύουν πως μπορεί να έχει οφέλη για τον λαό. Η ουσία φυσικά είναι πως όλο αυτό το διάστημα έχει στηθεί κανονικό γαϊτανάκι από τους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. 

Για αυτό στηρίζουν τα κοράκια των τραπεζών και δρομολογούν κανονικό πογκρόμ για τα σπίτια του λαού. 

Για αυτό και εκθειάζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, μιλάνε για την “ανταγωνιστικότητα” και την “επιχειρηματικότητα” και στάζει μέλι το στόμα τους, προσπερνώντας φυσικά πως αυτή προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και μόνιμη ανασφάλεια για τον λαό.  

Για αυτό και στήνουν κακόγουστα σόου με τα επιδόματα και τα pass, αλλά όλοι τους μαζί απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση  από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, γιατί αυτές οι προτάσεις θίγουν τα κέρδη των λίγων. 

Σε αυτά είναι δεσμευμένοι. Τελικά, ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει και τα καυγαδάκια τους είναι για να περνάει η ώρα, ενώ όλο και πληθαίνουν οι υπεύθυνες φωνές που λένε πως μπορούμε να τα βρούμε μπροστά στις “εθνικές προκλήσεις”… Όπως τα είχαν βρει στο 3ο μνημόνιο, όταν όλοι μαζί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι ψήφισαν το χαντάκωμα του λαού. 

Σε κάθε περίπτωση, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μας λένε πως οι προτάσεις τους είναι “κοστολογημένες”, πως παίρνουν υπόψη “τις αντοχές της οικονομίας”, πως οι προτάσεις τους είναι “νοικοκυρεμένες” και “ρεαλιστικές”.  Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, θα συνεχίσει να πληρώνει ο λαός και θα συνεχίσουν τα προνόμια στα μονοπώλια.   

Έχουν διαφορές; Βεβαίως και έχουν, αλλιώς πώς θα φτιαχνόταν όλο το σκηνικό κάθε φορά των αποχρώσεων για να παραπλανούν και να μπερδεύουν τον λαό. Αυτές οι διαφορές όμως δεν αλλάζουν την ουσία του καπιταλιστικού μονόδρομου που υπερασπίζονται όλοι τους, με γαλάζια, πράσινη ή ροζ απόχρωση. Αυτό μπορεί πλέον να το σκεφτεί ακόμη καλύτερα ο κάθε εργαζόμενος, έχει συγκεντρώσει πείρα για το ποιος φταίει για τα δεινά του, ότι δεν πρέπει να σκορπά την οργή του, τις ελπίδες του, την ψήφο του, αριστερά και δεξιά, σε διάφορους “αστέρες”, σωτήρες και Μεσσίες. Μας τελείωσαν οι Μεσσίες όλων των ειδών. Και αυτοί που θα έφτιαχναν το κράτος “επιτελικό” και “ψηφιακό”, και οι άλλοι που θα έβαζαν τις αγορές να χορέψουν και διάφορα άλλα τέτοια, γελοία φυσικά που όμως οδήγησαν στις γνωστές τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα».

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, δεν είναι ανίκητοι

Ο Πέτρος Αλέπης αναφέρθηκε επίσης στο έγκλημα στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας: 

«Σε όλο τον λαό μας υπάρχει η  οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα πριν λίγες μέρες στα Τέμπη. Μιλάμε για έγκλημα με κεφαλαία γράμματα. Όλες αυτές τις μέρες ο λαός μας, η νεολαία έχουν κονιορτοποιήσει την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος. Με τις μαζικές κινητοποιήσεις, με απεργίες, διαδηλώσεις, με πρωτοτυπία και πολυμορφία, έχουμε βάλει τη σφραγίδα μας και συνεχίζουμε: Για να μπει στο στόχαστρο ο αληθινός ένοχος, αυτή η πολιτική, αυτό το κράτος που γεννά όλο τραγωδίες για τον λαό και αμύθητα πλούτη για τους καπιταλιστικούς ομίλους.    

Συνεχίζουμε: Αύριο πλημμυρίζουμε ξανά την Αθήνα, στις 12 η ώρα στο Σύνταγμα. Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σημηριώτη πρωτοστατούμε στη συγκέντρωση των σωματείων, των φορέων του δήμου. Είμαστε κάθε μέρα σε αγωνιστική ετοιμότητα, κάνοντας πράξη ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί.  

Ξεκαθαρίζουμε: Δεν τους ξεπλένουν ούτε οι εκ των υστέρων υποκριτικές συγγνώμες, ούτε οι τάχα διαβεβαιώσεις τους ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες. Έχουμε δει την “απόδοση των ευθυνών” εκ μέρους του αστικού κράτους πολλές φορές. Μόνο πρόσφατα στο Μάτι, στη Μάνδρα, στη Βόρεια Εύβοια, σε σωρεία εργατικών εγκλημάτων σε χώρους δουλειάς.  

Επιπλέον, η υποκρισία και το θράσος της κυβέρνησης είναι τέτοιου βαθμού που προσπαθεί να αλλοιώσει το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων. Λέει πως για το σημερινό σάπιο κράτος φταίνε γενικώς κάποιες “παθογένειες” και κάποιες “συντεχνίες”, ενώ χρεώνει και στους ίδιους τους εργαζόμενους ευθύνες. Τους εργαζόμενους που προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια, μέχρι και λίγες μέρες πριν την τραγωδία. 

Αθωώνουν την ΕΕ, που τους ζητούν μάλιστα τις συμβουλές τους μην και χάσουμε. Μα όλα αυτά τα χρόνια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ εφαρμόζουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που συναποφασίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές, τη γνωστή φρικιαστική λογική “κόστους – οφέλους”, που στο ζύγι μπαίνουν μονίμως και χάνουν οι λαϊκές ανάγκες κόντρα στα επιχειρηματικά κέρδη. 

Στα Τέμπη, αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, χρεοκόπησε, με τον πιο οδυνηρό τρόπο βεβαίως, όλη η φιλοκαπιταλιστική προπαγάνδα. Τι να θυμηθούμε; Τα πανηγύρια για τις ιδιωτικοποιήσεις και το σπάσιμο των εταιρειών; Τα μεγάλα λόγια για τα “Ασημένια Βέλη” που αποδείχτηκαν πως ήταν περίπου για πέταμα; Το ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις πανηγύριζαν και ήθελαν να μας κάνουν κι εμάς να χειροκροτάμε για τη διάλυση του ΟΣΕ; Το ότι έλεγαν πως είναι πλεονέκτημα που ο ΟΣΕ απαλλάσσεται από “βαρίδια”, όπου βαρίδια εννοούσαν τους εργαζόμενους, αφήνοντας 1.700 θέσεις κενές; 

Η ουσία φυσικά είναι πως το αστικό κράτος, που υπερασπίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, είναι βαθιά εχθρικό απέναντι στους λαούς.  

Το ίδιο ζήσαμε πριν λίγες μόλις εβδομάδες στον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία με την εκατόμβη νεκρών. Στην Τουρκία ειδικότερα, που ανήκει στις 20 ισχυρότερες χώρες του κόσμου, ο κρατικός μηχανισμός άργησε εγκληματικά να φτάσει στις πληγείσες περιοχές, ενώ ακόμη και οι καταυλισμοί που έχει φτιάξει δεν έχουν ούτε νερό και τουαλέτες. Έφτασε όμως το ΚΚ Τουρκίας, οι σύντροφοί μας εκεί που αυτοί στήριξαν τον ρημαγμένο πληθυσμό, έδωσαν κουράγιο και αλληλεγγύη. Ο λαός σώζει τον λαό, μόνο έτσι προχωράει η ιστορία μπροστά, αυτό αποδείχτηκε και σε αυτήν την περίπτωση. Και επίσης: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, αυτό έδειξε και η γνήσια, η συγκινητική αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων.   

Τι άλλο προσπαθούν να διοχετεύσουν για να δηλητηριάσουν το λαό: Πως η Ελλάδα είναι “μπανανία”, είναι ψωροκώσταινα. Παλιό επιχείρημα φυσικά για να κατεβάζει τις απαιτήσεις, να λέμε πάλι καλά που είμαστε εδώ και βοήθα Παναγιά. Λένε πως στην ΕΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην ΕΕ που μόνο το 2021 έχουν πεθάνει 600 άνθρωποι από ατυχήματα στους σιδηρόδρομους. 

Η κινητοποίηση του λαού έχει φοβίσει τους αστούς και τα επιτελεία τους. Αυτό που επίσης σερβίρουν τις τελευταίες μέρες είναι το εξής: Ότι η οργή του λαού είναι μεγάλη και πως φοβούνται -λέει- την αντισυστημική ψήφο. Υπονοούν πως υπάρχει κίνδυνος να πάνε ψήφοι σε ακροδεξιά μορφώματα. Κατ’ αρχάς: Τα μορφώματα αυτά, τύπου Βελόπουλου, Τζήμερου και άλλων “λουλουδιών”, είναι μέχρι τα μπούνια με την απελευθέρωση, με την ιδιωτικοποίηση, με την υπερεκμετάλλευση των εργατών.  Είναι φουλ με το σύστημα. 

Τι φοβούνται, λοιπόν: Την ενίσχυση του ΚΚΕ φοβούνται. Αυτό υπολογίζουν και προσπαθούν να πάρουν τα μέτρα τους. 

Γιατί το ΚΚΕ συγκρούεται με τις αιτίες των προβλημάτων, γιατί αναδεικνύει ότι ζούμε σε έναν σάπιο και γερασμένο κόσμο και αυτός πρέπει να συντριβεί.  

Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού, γιατί οι κομμουνιστές μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό το καταλαβαίνει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο νέος, ο συνταξιούχος. Εμείς λέμε πως τα σπασμένα πρέπει να τα πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός. Λέμε πως πρέπει να χάσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές για να κερδίσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα. 

Γιατί το ΚΚΕ καλεί  σε οργανωμένο πανελλαδικό κίνημα που προβάλλει και παλεύει  για τις ζωτικές ανάγκες του λαού. 

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα όπως έχουν τα υπόλοιπα κόμματα.  

Γιατί οι κομμουνιστές όταν εκλέγονται στη Βουλή είναι η φωνή του αγώνα, της πάλης και της διεκδίκησης. Οι βουλευτές του δεν λείπουν από κινητοποιήσεις, από διαδηλώσεις, είναι εκεί όταν πάνε να απολύσουν τους εργάτες, όταν πάνε να πετάξουν από τα σπίτια τους τον κόσμο. 

Γιατί το ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δείξει ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση και να έχει. Αυτό σημαίνει αληθινή ανάληψη ευθύνης απέναντι στον λαό. Αυτή είναι η λύση και όχι οι χιλιοδοκιμασμένες σοσιαλδημοκρατικές σούπες που έχουν κοστίσει πόσες φορές σε απογοήτευση, αυταπάτες, ηττοπάθεια στους λαούς. 

Γιατί το ΚΚΕ υπερασπίζεται πως όχι μόνο δεν υπάρχει το τέλος της ιστορίας όπως διατείνονται οι παπαγάλοι των αστών, αλλά ο σοσιαλισμός “χτυπά την πόρτα της ανθρωπότητας”. Η κοινωνία δηλαδή που θα δουλεύει για τις ανθρώπινες, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για το κέρδος. Αυτό είναι το αληθινά προοδευτικό, η σύγκρουση με το παρακμασμένο καπιταλιστικό σύστημα και η πάλη για τη νέα, την ανώτερη κοινωνία. 

Καλούμε τον λαό μας να σκεφτεί καλά: Το σύστημα που ζούμε θα γίνεται όλο και πιο εχθρικό απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου, σε αυτούς που δεν τα έχουν βρει έτοιμα. Η κάθε κυβέρνηση θα γίνεται όλο και πιο επιθετική στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.  

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, δεν είναι ούτε παντοδύναμοι ούτε ανίκητοι. Μπορούμε να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, γιατί έτσι οι εργάτες δυναμώνουν τη δύναμή τους. Για να πιέσουμε πιο αποφασιστικά να έχουμε κατακτήσεις, για να μη μένουν στο σκοτάδι τα αλλεπάλληλα εγκλήματα, για να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα πιάνει τους αστούς από το σβέρκο και θα τους καθίζει στο σκαμνί.  

Μπορούμε! Το κατάφεραν πριν 100 και πλέον χρόνια στη Ρωσία και μετά στη Σοβιετική Ένωση, μια χώρα που ξεκίνησε από πολύ πιο χαμηλή αφετηρία και όμως έλυσε προβλήματα που οι αστοί δεν μπορούν ούτε στο όνειρό τους να τα αντιμετωπίσουν.  

Θέλει κάποιος να συγκρίνει τι σημαίνει Υπερσηβηρικός μέσα στους -30 βαθμούς και σε εκατοντάδες και χιλιάδες χιλιόμετρα με το αίσχος που ζήσαμε αυτές τις μέρες; Με το να θεωρείται άγονη γραμμή το “Αθήνα – Θεσσαλονίκη”; 

Θέλει κάποιος, από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο να μας πει, τι σήμαινε πως από το 1930 η Μόσχα έχει τέτοιο μετρό που ακόμη το ζηλεύουν. Ας πάνε να το πούνε στη Θεσσαλονίκη που έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο η δημιουργία του Μετρό. 

Θέλουν να συγκριθούν στον τομέα της Ενέργειας, που οι λαοί εκεί μέσα σε πολικό ψύχος ζεσταίνονταν δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος, ενώ τώρα όχι μόνο κρυώνουν, αλλά και η ευχή, δηλαδή οι πλουτοπαραγωγικές πηγές έχουν γίνει κατάρα και πολεμάνε μεταξύ τους, ενώ ζούσαν 70 χρόνια ειρηνικά;    

Θέλουν να συγκριθούν στον τομέα της Υγείας; Της Παιδείας; Του Πολιτισμού; Του Αθλητισμού;  

Ας το αφήσουν καλύτερα, δεν υπάρχει σύγκριση. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για ένα ανώτερο κοινωνικό – οικονομικό σύστημα που μπορεί να ικανοποιήσει πλέον τις σύγχρονες ανάγκες μας.  

Ισχυρό ΚΚΕ, λοιπόν! Γιατί θέλουμε να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης, να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής. Γιατί, ναι, οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους, αλλά οι ζωντανοί θα τους πάρουμε αμπάριζα και αυτό είναι η καλύτερη τιμή και για τους νεκρούς μας, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες. Το αληθινό “Ποτέ Ξανά” λοιπόν θα το πει ο λαός.   

Οι ήρωες του μπλόκου της Καλογρέζας, οι ήρωες όλης της ταξιαρχίας των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους εκείνα τα χρόνια έκαναν το χρέος τους. Συνεχίζουμε στον δρόμο τους.  

Για όσους, όπως οι ανθρακωρύχοι, έκαναν απεργίες μέσα στην Κατοχή. 

Για όλους αυτούς που έδωσαν τα καλύτερα τους χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες.  

Για όλους όσοι είπαν δεν υπογράφω.  

Για όλους όσοι στο εκτελεστικό απόσπασμα φώναζαν “Σύντροφοι, μη στεναχωριέστε, συνεχίστε τον αγώνα”. 

Εμπρός, σύντροφοι και φίλοι,  

Και αν είναι οι θυσίες μας βαριές, εμείς θα νικήσουμε». 

1 / 32

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ

Όλοι στα συλλαλητήρια την Κυριακή – Συνέχεια με πανεργατική απεργία την Πέμπτη (SPOT)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ 20:45

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Στηρίζει τη συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ20:36

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Τιμή και δόξα στα 100 χρόνια ζωής κι αγώνα της Κοκκινιάς, των ονείρων που θα πάρουν εκδίκηση (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 20:26

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με την ερμηνεία τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20:04

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ19:36

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς (LIVE)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19:21

ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση: Έχει γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνας» (ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19:01

2 3 4 5

VIDEO

  • Όλοι στα συλλαλητήρια την Κυριακή – Συνέχεια με πανεργατική απεργία την Πέμπτη (SPOT)
  • Τιμή και δόξα στα 100 χρόνια ζωής κι αγώνα της Κοκκινιάς, των ονείρων που θα πάρουν εκδίκηση (VIDEO – ΦΩΤΟ)
  • Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς (LIVE)
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τους τραμπουκισμούς Αμερικανών ναυτών του «G. Bush» στα Χανιά (VIDEO – ΦΩΤΟ)
  • Οι ήρωες του μπλόκου της Καλογρέζας έκαναν το χρέος τους, συνεχίζουμε στον δρόμο τους (V
Link Ριζοσπάστη

Όλα τα πρωτοσέλιδα

Πηγή : 902.GR

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *