Κατηγορίες
Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή 24/03/2023 – 14:14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Συγκλονιστικές εικόνες: Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν την ελπίδα, γράφουν Ιστορία (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Facebook logo
Twitter logo
Print Mail logo
Print HTML logo
Print PDF logo

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές Παρίσι την Πέμπτη, ημέρα πανεθνικής απεργίας, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετέφερε την αλληλεγγύη του  Κόμματος και των εργαζομένων της χώρας μας στην εργατική τάξη, τοn λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που δίνουν εδώ και εβδομάδες έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Στην πλατεία της Βαστίλης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στη συγκέντρωση των συνδικάτων της CGT. 

Κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία

https://youtube.com/watch?v=WwgEWg3QV4w%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-wwgewg3qv4w%26origin%3Dhttps%253A

«Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει τον δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε από τον χώρο της συγκέντρωσης. 

https://youtube.com/watch?v=kO4FW7Rllmg%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-ko4fw7rllmg%26origin%3Dhttps%253A

Στη συνέχεια, απηύθυνε στα γαλλικά χαιρετισμό στη συγκέντρωση, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη της Γαλλίας. «Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχόμενος καλούς αγώνες και νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας, με το χαρακτηριστικό «Venceremos!».

Συγκινητικές εικόνες ταξικής αλληλεγγύης

https://youtube.com/watch?v=BbLXB29upPw%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-bblxb29uppw%26origin%3Dhttps%253A

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του, οι Γάλλοι συνδικαλιστές τού πρόσφεραν ως αναμνηστικό ένα μαντήλι των «Φίλων της Κομμούνας του Παρισιού».

Στο σημείο βρίσκονταν και Έλληνες μετανάστες απεργοί, που φώναζαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ενώ την ίδια ώρα άρχισε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης να ακούγεται η «Διεθνής», την οποία τραγούδησαν μαζί στη γλώσσα τους Έλληνες και Γάλλοι συγκεντρωμένοι, προκαλώντας πολύ  μεγάλη συγκίνηση. 

«Είμαστε εδώ»…

https://youtube.com/watch?v=Y8x_Gj7nWbk%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-y8x-gj7nwbk%26origin%3Dhttps%253A

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε και χαιρέτισε το πρωί της Πέμπτης σε απεργιακή συγκέντρωση σιδηροδρομικών στον σταθμό του Μον Παρνάς.

Οι σιδηροδρομικοί υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας «Είμαστε εδώ! Είμαστε εδώ! Ακόμα κι αν δεν τον θέλει ο Μακρόν, εμείς είμαστε εδώ. Για την τιμή των εργατών και για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα και αν δεν το θέλει ο Μακρόν, είμαστε εδώ».

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Γαλλίας του ΚΚΕ με Έλληνες μετανάστες, εργαζόμενους και φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

902.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *