Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
《 Η ζωή μου συνδέεται με την
ιστορία του ΚΚΕ 》. Τέτοια σπορά δίνει πλούσια σοδειά .
☆ ☆ ☆
《 Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας . Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία , η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο . Γι ‘ αυτό το σκοπό, αν χρειασθεί , θυσιάζουμε και την ζωή μας 》.
( Από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο ) .

Κυριακή 30 Μάρτη 1952 . Λίγες ώρες πριν χαράξει , ο Νίκος Μπελογιάννης πέρασε στην “αθανασία “, καθώς τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος έπεφταν στο κορμί του . Η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του , είχε στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη , να τσακίσει την οργανωμένη πρωτοπορία της το ΚΚΕ . Η προσπάθεια απέτυχε . Το ΚΚΕ η ” μήτρα ” των Μπελογιάννηδων παρά τα κτυπήματα της αστικής τάξης , συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης απ ‘ τα καπιταλιστικά δεσμά ,για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό .

Facebook : George panagou 30 – 3 – 2020

Κοινοποιήστε

Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Η ζωή του Νίκου Μπελογιάννη εμπνέει σήμερα με τη δύναμη της αυτοθυσίας και της ανιδιοτέλειας , κόντρα σε κάθε δυσκολία της ταξικής πάλης , ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ότι χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός του συμβιβασμού και της υποταγής στο ταξικό εχθρό . Η ζωή του συνδέθηκε άρρηκτα με το κόμμα , προκειμένου να ξημερώσουν καλύτερες μέρες χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου από ανθρωπο , για μια νέα κοινωνία το Σοσιαλισμό Κομμουνισμό . Ο Νίκος Μπελλογιάννης ήταν ένας πρωτοπόρος αγωνιστής που αφιερώθηκε στη πάλη 《για το μεγάλο , το ωραίο , το συγλονιστικό 》, μέχρι το τέλος , γιαυτό και μετά την εκτελεσή του έγιε παγκόσμιο σύμβολο έμπνευσης και αγώνα και έδειξε ότι μαζί με τους χιλιάδες αγωνστές που παλεύουν στο πλάι του ΚΚΕ 《ότι τον άνθρωπο που εμπνέεται από μεγάλα ιδανικά , δεν μπορούν να τον βάλουν στο χέρι》.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *