Κατηγορίες
Πολιτική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο ο λαός σώζει το λαό – Πνίγηκαν λόγω ανυπαρξίας ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων .

Περιοδεία στην πολύπαθη περιοχή πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας

Κάτοικοι δείχνουν στον Γ. Μαρίνο το έργο στη Λίμνη που έγινε «πλημμυρικό» αντί να αποτρέψει την πλημμύρα
Κάτοικοι δείχνουν στον Γ. Μαρίνο το έργο στη Λίμνη που έγινε «πλημμυρικό» αντί να αποτρέψει την πλημμύρα

Απροστάτευτος στο έλεος των καιρικών φαινομένων και των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο λαός της Βόρειας Εύβοιας, με την κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη να έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, μια έντονη αλλά συνηθισμένη για την περιοχή βροχόπτωση διέλυσε, μέσα σε λίγες ώρες, το αφήγημα της κυβέρνησης και της περιβόητης «επιτροπής Μπένου» για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021. Ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμους όχι μόνο δεν προστάτεψαν την περιοχή, αλλά, αντίθετα, επιδείνωσαν την κατάσταση και έπνιξαν ολόκληρα χωριά, όπως οι Ροβιές και το Μετόχι.

Την ίδια στιγμή, αναδείχθηκαν η διαχρονική εγκατάλειψη της περιοχής, η παλαιότητα των υποδομών και η έλλειψη συντήρησής τους, αλλά κυρίως οι εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, που ακόμη και μπροστά σε έντονα καιρικά φαινόμενα δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στα ίδια σημεία που είχαν προκληθεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία «Daniel», επαναλήφθηκαν αντίστοιχες ζημιές και αυτήν τη φορά, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση το διάστημα που μεσολάβησε, ενώ κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση αρκέστηκαν σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις και επισκέψεις του αρμόδιου υπουργού, όπου το μόνο που πρόσφεραν ήταν να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα των εγκληματικών ευθυνών τους.

Ακαθάριστο ρέμα στις Ροβιές
Ακαθάριστο ρέμα στις Ροβιές

Υποτιθέμενα «φράγματα βαρέος τύπου» και τοιχία για τη διευθέτηση χειμάρρων αποδείχτηκαν «χάρτινα» και διαλύθηκαν από τα νερά. Ποτάμια πλημμύρισαν κόβοντας την Εύβοια στα δύο, ακαθάριστα ρέματα και χείμαρροι φούσκωσαν πνίγοντας χωριά, πλημμυρίζοντας σπίτια και καλλιέργειες, καταστρέφοντας μελίσσια, διαλύοντας υποδομές και δρόμους.

Οργή και αγανάκτηση

Στις πληγείσες από τις βροχές περιοχές του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, στη Βόρεια Εύβοια, περιόδευσε ο Γιώργος Μαρίνοςβουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διαπιστώνοντας για μία ακόμη φορά από κοντά την εγκατάλειψη της περιοχής αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή το κλιμάκιο του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης της οργής και της αγανάκτησης του λαού για τη διαχρονική εγκατάλειψη, αλλά και για τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και αποτέλεσαν την αιτία να επιδεινωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρώτος σταθμός του κλιμακίου ήταν στο Προκόπι, όπου ο Γιώργος Μαρίνος συνομίλησε με κατοίκους αλλά και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί εκεί.

Στη συνέχεια με μεγάλη δυσκολία και μέσα από το δευτερεύον οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά μεταξύ τους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατάφερε να περάσει τα σημεία του δρόμου Χαλκίδας – Μαντουδίου που παρέμεναν κλειστά από νωρίς το πρωί κόβοντας την Εύβοια στα δύο.

Λίμνη η Ιστιαία
Λίμνη η Ιστιαία

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Χαλκίδας – Μαντουδίου είχε διακοπεί εξαιτίας κατολίσθησης στη θέση Δερβένι, ενώ μεγάλες ποσότητες νερού είχαν καλύψει το οδόστρωμα ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι. Αν και το πρόβλημα στο Δερβένι αντιμετωπίστηκε γρήγορα, τα προβλήματα από το νερό και τις φερτές ύλες στο κομμάτι του δρόμου ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Βόρεια Εύβοια να μην έχει οδική πρόσβαση προς τη Χαλκίδα, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπήρχε πρόσβαση από το Μαντούδι και τα γύρω χωριά προς την περιοχή της Ιστιαίας και Αιδηψού, καθώς είναι κλειστός ο δρόμος Λίμνης – Αιδηψού στο ύψος του χωριού Ηλια, όπως και ο δρόμος Ροβιών – Ιστιαίας. Η μοναδική επικοινωνία από το Μαντούδι προς την Ιστιαία και την Αιδηψό γινόταν μέσω Αγίας Αννας.

Διαπιστώνοντας τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στα χωριά Δαφνούσα και Σπαθάρι, το κλιμάκιο του ΚΚΕ έφτασε στο Μετόχι, όπου οι κάτοικοι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες είδαν τα νερά της βροχής να μπαίνουν στα σπίτια τους. Οργισμένοι έδειχναν το ημιτελές έργο δήθεν αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο ωστόσο αποδείχτηκε πλημμυρικό και έπνιξε ξανά το χωριό. Ενα έργο που με ευθύνη Περιφέρειας και δήμου έχει σταματήσει και εξελίχθηκε στη βασική αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι από τα νερά της βροχής.

Επόμενος σταθμός ήταν η Λίμνη, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ μαζί με κατοίκους της περιοχής πήγε στο ρέμα «Καναλάκια», το οποίο καταλήγει μέσα στο χωριό. Εκεί διαπίστωσε πως στο συγκεκριμένο ρέμα το νερό της βροχής διέλυσε στην κυριολεξία παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τη διευθέτησή του. Τα πέτρινα τοιχία αποδείχθηκαν «χάρτινα», γκρεμίστηκαν και το νερό δημιούργησε νέα κοίτη. Την ίδια στιγμή, τα φράγματα που κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι κάτοικοι, δεν τηρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, καθώς μπαζώθηκαν κατά την κατασκευή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκρατήσουν φερτές ύλες και ουσιαστικά να λειτουργούν ως… καταρράκτες!

Εξαφανίστηκε ο δρόμος στο Μαντούδι
Εξαφανίστηκε ο δρόμος στο Μαντούδι

Στις Ροβιές, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνάντησε ένα βομβαρδισμένο τοπίο με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, αρκετά ακόμη σπίτια να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, κατεστραμμένες υποδομές, αλλά και την κεντρική πλατεία του χωριού να τη διασχίζει χείμαρρος.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ προστέθηκε στις Ροβιές ο Νίκος Γεραλής, υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την οργή τους στον Γ. Μαρίνο για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και για τα φράγματα χωρίς σίδερα που κατασκευάστηκαν μετά τη φωτιά και παρασύρθηκαν από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Προβλήματα σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα

Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν τη χτεσινή μέρα σε αρκετές περιοχές ακόμη της Εύβοιας, με αρκετούς δρόμους κυρίως στον δήμο Χαλκιδέων και στην Ερέτρια να μετατρέπονται σε χειμάρρους και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ίδια στιγμή, γονείς πήγαν τα παιδιά τους μέσα στη βροχή στο σχολείο και σε λίγη ώρα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για να τα παραλάβουν. Αυτό είχε αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς αρκετοί γονείς είχαν πάει ήδη στις δουλειές τους και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν.

Στα Ψαχνά φούσκωσε ο Μεσσάπιος Ποταμός ξυπνώντας μνήμες από τη φονική πλημμύρα του 2020 και προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Παράλληλα, στο ίδιο έργο θεατής βρέθηκε ο λαός σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς. Αρκετά προβλήματα από τη βροχόπτωση προκλήθηκαν στη Φθιώτιδα, όπου χείμαρροι φούσκωσαν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ο Σπερχειός Ποταμός ήταν στα όριά του και ήδη προχτές το απόγευμα είχε υπερχειλίσει σε ορισμένα σημεία.

Στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, χτες το βράδυ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια, τα οποία, μαζί με αρκετά ακόμη χωριά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, είχαν πλημμυρίσει στην προηγούμενη κακοκαιρία, καθώς χείμαρρος που διασχίζει την περιοχή έχει να καθαριστεί για πολλές δεκαετίες.

Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν και στην περιοχή της Φωκίδας ιδιαίτερα στον δρόμο Αμφισσας – Ιτέας, στη Λοκρίδα αλλά και στη Βοιωτία.

    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο λαός να αντιπαλέψει τη βαρβαρότητα που πάνε να του επιβάλουν

Σε δήλωσή του μετά την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε:

«Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας για πολλοστή φορά βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, της Περιφέρειας και των δήμων.

Στην επίσκεψή μου σήμερα (σ.σ. χθες) στις πληγείσες περιοχές και στη συζήτηση με τους κατοίκους σε Προκόπι, Μετόχι, Σπαθάρι, Λίμνη, Ροβιές κ.α., επιβεβαιώθηκαν όλα όσα ο λαός της περιοχής είχε προβλέψει και φοβόταν. Είναι τραγικό! Για μια ακόμη φορά πλημμύρισε ο ποταμός Κηρέας, και μάλιστα στα ίδια σημεία όπου είχε πλημμυρίσει το 2018 και το 2020. Πλημμύρισαν το Μετόχι και ο κάμπος, συνέπεια του “πλημμυρικού” έργου που κατασκευάστηκε στο χωριό και για το οποίο, ιδιαίτερα μετά την πλημμύρα που ακολούθησε τη νεροποντή πριν λίγες μέρες, είχαμε προειδοποιήσει. Πλημμύρισαν οι Ροβιές, όπου η κατάσταση με το “πλημμυρικό” φράγμα χωρίς σίδερο που έσπασε στην τελευταία νεροποντή επιβαρύνθηκε και από “πλημμυρικά” έργα που δημιούργησαν τάφρους στον δρόμο. Πλημμύρισε η Λίμνη, λόγω των αναποτελεσματικών φραγμάτων.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Κυβερνήσεις, Περιφέρεια και δήμος είναι συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι απέναντι στον λαό της περιοχής. Και γι’ αυτό αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενου από τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας. Το θράσος ξεχειλίζει όταν την ίδια στιγμή διώκονται αγωνιστές συνδικαλιστές που αγωνίζονται για να κρατηθούν οι δρόμοι στη Βόρεια Εύβοια ανοιχτοί και ο λαός στον τόπο του.

Καλούμε τον λαό της Βόρειας Εύβοιας να αντιπαλέψει τη βάρβαρη κανονικότητα που προσπαθούν να του επιβάλουν. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, που παλεύει για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει, την πολιτική που υπολογίζει σαν κόστος την πολιτική προστασία και τελικά την ανθρώπινη ζωή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας».

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο λαός σώζει τον λαό απέναντι στο «επιτελικό κράτος» που μας πνίγει στον βωμό των κερδών

Με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων και φοιτητών πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η εκδήλωση των κλαδικών ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ και των Τομεακών Οργανώσεων Λάρισας της ΚΝΕ, με θέμα «Επιλεκτικά ανίκανο κράτος, μας πνίγει στον βωμό των κερδών. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λάρισας.

Εγκληματικές οι ευθύνες για τις πλημμύρες

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Πέτρος Κρίκης διερωτήθηκε αν «φταίνε τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα, που ο δήμος Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είχαν μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό. Οι πρόσφατες “ευχαριστίες” του κ. Καλογιάννη προς τους εθελοντές δεν μπορεί να κρύψουν την εικόνα των εξαντλημένων υπαλλήλων της καθαριότητας, να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτέμβρη επειδή δεν υπήρχε το επαρκές προσωπικό.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με σχετικές Οδηγίες όριζε ότι τα κράτη – μέλη πρέπει να εφαρμόζουν σχέδια “που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας”, διακρίνοντας, μάλιστα, “περιοχές που στερούνται σημασία, π.χ. αραιοκατοικημένες περιοχές ή ακατοίκητες περιοχές ή σε περιοχές με περιορισμένους οικονομικούς πόρους”.

Οπως έχει και τη σφραγίδα των διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, που από το 2017 γνώριζαν για τον κίνδυνο πλημμύρας στη Θεσσαλία και την άφησαν να πνιγεί!».

Είναι πολλά τα λεφτά …αλλά όχι για τον λαό και τις ανάγκες του

Στη συνέχεια στάθηκε στις προτεραιότητες που είχε τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή, που στηρίζεται σήμερα από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι «υπάρχει η Θεσσαλία που πνίγεται, υπάρχουν οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους, που έχασαν σπίτια, δουλειές, μαγαζιά, βιοτεχνίες, καλλιέργειες κ.λπ. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που όλα αυτά τα χρόνια εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ από κοινοτική και κρατική χρηματοδότηση, που πήραν αναθέσεις έργων δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ενδεικτικά:

– Με το ΣΒΑΚ των 70 εκατ. ευρώ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) και τα ΣΟΑΠ (Σχέδιο Πολεοδομικής Ανάπλασης, Σχέδιο Μάρκετινγκ) εξυπηρέτησε τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κλάδους όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, η εστίαση κ.λπ.

– Με την ελεγχόμενη στάθμευση 6.200 θέσεων, προστέθηκε άλλη μια καθημερινή ταλαιπωρία στους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, μην έχοντας άλλη διέξοδο μετακίνησης. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκαν νέα χαράτσια στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

– Χρηματοδότησε με «ζεστό» κρατικό χρήμα τους μεγαλοεργολάβους, διαμόρφωσε πεδία επιχειρηματικής δράσης στους κλάδους του τουρισμού, της Ενέργειας, της εστίασης και του αγροτοδιατροφικού τομέα, μέσα από τον θεματικό τουρισμό, π.χ. «Πάρκο Ευχών».

– Προώθησε και διευκόλυνε τα επιχειρηματικά σχέδια στην «απελευθέρωση» της Ενέργειας, που μετατρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα, δίνοντας άδειες σε επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΚΟ. Συμπράττει με επιχειρηματίες υλοποιώντας κατά γράμμα τις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές κατευθύνσεις μέσα από τις «ενεργειακές κοινότητες».

– Ιδιωτικοποίησε μια σειρά από κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες του δήμου, παραδίδοντας στα αρπαχτικά το πράσινο έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης για 10 χρόνια έναντι 16 εκατ. ευρώ, δεσμεύοντας τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι Λαρισαίοι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να γίνει κριτήριο ψήφου!

Κλείνοντας τόνισε: «Ας σκεφτεί ο εργαζόμενος λαός: Τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη; Τέτοιες όπως των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. στη Λάρισα, ή της ΝΔ στην Περιφέρεια, που όταν απαιτεί έργα αντιπλημμυρικής ή αντιπυρικής προστασίας, να του απαντούν ό,τι και οι κυβερνήσεις; Πως “οι πόροι δεν φτάνουν”, να του συστήνουν “ατομική ευθύνη” ως “αναρμόδιοι”, με αποτέλεσμα να ζούμε τραγωδίες όπως η πρόσφατη;

Ο λαός έχει ανάγκη από περισσότερους εκλεγμένους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, από περισσότερους λαϊκούς αγωνιστές δημάρχους “Πελετίδηδες”, που δείχνουν και στην πράξη ότι πρέπει να παλέψουν για ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, για να απαιτήσουν χρηματοδότηση αλλά και γιατί χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον χωροταξικό σχεδιασμό των επενδυτικών πρότζεκτ του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία δεν χωράνε έργα για την προστασία του λαού».

Κράτος εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, σε όλες τις εκφάνσεις του

Από την πλευρά της, η Αγγέλα Τσιάτσιου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα του λαού και της νεολαίας και στη Θεσσαλία και παντού δεν είναι ότι δεν υπάρχει κράτος. Είναι ότι υπάρχει το σημερινό κράτος, το αστικό, που διασφαλίζει και οργανώνει την κυριαρχία της εκμετάλλευσης, την κυριαρχία του κεφαλαίου. Είναι ένα κράτος εχθρικό για τον λαό και τη νεολαία, ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και τις ανάγκες της γιατί την θέτει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους και όταν η ζυγαριά γέρνει προς το κόστος δεν βάζει συστήματα τηλεδιοίκησης στα τρένα, δεν καθαρίζει τα δάση, δεν κάνει αντιπλημμυρικά έργα με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε με την πρώτη δυνατή βροχή στη Θεσσαλία».

     Πηγή : Εφημερίδα Ριζοσπάστης 28 – 9 – 2023

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *