Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Στα σκουπίδια η άθλια προπαγάνδα τους!

Κατοικία στο κιμπούτς Be'eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα
Κατοικία στο κιμπούτς Be’eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα

Οσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν αυτό που «ο κόσμος έχει τούμπανο και το Ισραήλ κρυφό καμάρι»: Οτι η προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν την κατοχή και να νομιμοποιήσουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού «μπάζει» από παντού. Οτι στηρίζεται στα πήλινα πόδια κατασκευασμένων ειδήσεων τις οποίες διαδίδουν αστραπιαία τα κανάλια της παραπληροφόρησης, του Ισραήλ και των ΕυρωΝΑΤΟικών συμμάχων του. Κανάλια που έχουν κυριαρχήσει, ειδικά μετά το μπλοκάρισμα κάθε επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον έξω κόσμο. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες πολλά τέτοια παραδείγματα – και θα συνεχίσει να το κάνει – ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία για τα fake news του πολέμου θα παρουσιαστούν και στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να καταδικάσουν την αναπαραγωγή τους από τα ελληνικά ΜΜΕ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

* * *

Τις τελευταίες μέρες, στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, μεγάλη συζήτηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι την 7η του Οκτώβρη πολλά από τα θύματα ήταν στρατιώτες ή άνθρωποι των δυνάμεων ασφάλειας, που ενεπλάκησαν σε μάχες με τους ένοπλους της Χαμάς μέσα στις ισραηλινές πόλεις και σε κιμπούτς κοντά στη Γάζα. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες που δημοσιεύει ο ισραηλινός Τύπος, πολλοί άμαχοι έπεσαν νεκροί όταν βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά (όπως στην περίπτωση του περίφημου rave party) ή εξοντώθηκαν από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό ενώ βρίσκονταν όμηροι στα χέρια Παλαιστινίων που εγκλωβίστηκαν μέσα σε ισραηλινά κιμπούτς. Συγκεκριμένα, σε μια λίστα θυμάτων που δημοσίευσε η εφημερίδα «Haaretz», οι μισοί από τους Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν εκείνη τη μέρα ήταν στην πραγματικότητα στρατιώτες ή αστυνομικοί. Τα στοιχεία αφορούν 683 Ισραηλινούς, από τους συνολικά 1.400 νεκρούς σύμφωνα με το κράτος του Ισραήλ. Τι προκύπτει; Οτι σε ποσοστό 48,4% τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί ως στρατιώτες και αστυνομικοί, ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζονται «μέλη της υπηρεσίας», δηλαδή των ενόπλων δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των κιμπούτς.

* * *

Το δημοσίευμα της ισραηλινής «Haaretz»

Από την ηλικιακή κατανομή των θυμάτων δεν προκύπτει επίσης καμία «σφαγή των νηπίων», όπως ισχυριζόταν με πομπώδεις τίτλους η ισραηλινή προπαγάνδα τα πρώτα 24ωρα. Συγκεκριμένα, από τη λίστα των θυμάτων μόλις επτά ήταν μεταξύ 4 και 7 ετών και άλλα εννέα μεταξύ 10 και 17 ετών. Τα υπόλοιπα 667 θύματα είναι όλοι ενήλικες. Θυμίζουμε ότι μόνο τις δύο πρώτες βδομάδες των βομβαρδισμών στη Γάζα, και χωρίς να προσμετρούνται τα θύματα της ισραηλινής χερσαίας εισβολής, τα νέκρα παιδιά της Παλαιστίνης ξεπερνούν τα 2.300. Οσο για τους άμαχους νεκρούς, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το περίφημο rave party, το οποίο αναφέρεται ως η μοναδική και πιο θανατηφόρα επίθεση των Παλαιστινίων στις 7 Οκτώβρη: Ενώ αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι έγινε επίθεση σε ένα «ανυπεράσπιστο» και «αφύλακτο» πλήθος, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν αργότερα στο διαδίκτυο διακρίνονται ισραηλινές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ μέσα στο πλήθος, στοχεύοντας μέλη της Χαμάς, ενώ το «ABC News» ανέφερε ότι ένα ισραηλινό τανκ είχε κατευθυνθεί στον χώρο του φεστιβάλ.

* * *

Αυτές οι εικόνες, σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες Ισραηλινών που επιβίωσαν των συγκρούσεων και περιγράφουν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αλλά και διασταυρούμενα πυρά με θύματα αμάχους, δίνουν μια άλλη διάσταση για το τι πραγματικά έγινε στις 7 Οκτώβρη. Το ίδιο ισχύει και με τις αποκαλύψεις του «NBC News» για το τι συνέβη στο κιμπούτς Be’eri, που χαρακτηρίστηκε από την ισραηλινή προπαγάνδα «τόπος σφαγής πολλών αμάχων». Το ABC φωτογράφισε βλήματα πυροβολικού, που παραπέμπουν σε ισραηλινά πυρομαχικά, έξω από ένα βομβαρδισμένο σπίτι. Αλλα βίντεο από την αυτοψία που έκανε το κανάλι στο κιμπούτς δείχνουν σπίτια χτυπημένα με βαριά πυρομαχικά, που δεν είχε η Χαμάς αλλά τα διαθέτει ο στρατός του Ισραήλ. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι μια μαρτυρία κατοίκου του συγκεκριμένου κιμπούτς ο οποίος διασώθηκε, η οποία δημοσιεύεται επίσης στην «Haaretz»: «Το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτώβρη και μόνο αφού οι διοικητές στο πεδίο έλαβαν δύσκολες αποφάσεις – συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών σπιτιών, με όλους τους ενοίκους τους μέσα, για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους – ολοκλήρωσε ο ισραηλινός στρατός την ανακατάληψη του κιμπούτς».

* * *

Το τίμημα, σύμφωνα με την ίδια περιγραφή, «ήταν τρομερό»: «Τουλάχιστον 112 άνθρωποι του Be’eri σκοτώθηκαν. Αλλοι απήχθησαν (σ.σ. από μαχητές της Χαμάς που κατάφεραν να διαφύγουν). Χθες (σ.σ. το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτώβρη), 11 μέρες μετά το μακελειό, τα πτώματα μιας μητέρας και του γιου της ανακαλύφθηκαν σε ένα από τα κατεστραμμένα σπίτια. Πιστεύεται ότι περισσότερα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ερείπια». Τα φωτογραφικά στοιχεία που συνοδεύουν την αφήγηση, με σπίτια κατεστραμμένα ολοσχερώς, παραπέμπουν σε χρήση βαρέων πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού. Αλλη μια κάτοικος του συγκεκριμένου κιμπούτς, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ, αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων» και ότι «υπήρχαν πολύ βαριά διασταυρούμενα πυρά», όπως και βομβαρδισμοί από άρματα μάχης, τα οποία βέβαια δεν ήταν της Χαμάς. Τέλος, υπάρχουν μαρτυρίες για θανάτους από φίλια πυρά, που ρίχτηκαν «προληπτικά» από Ισραηλινούς στρατιώτες, επειδή δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν ο στόχος ήταν Παλαιστίνιοι μαχητές ή Ισραηλινοί πολίτες.

* * *

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ανεξάρτητα από τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο ισραηλινός στρατός, στις 7 Οκτώβρη δόθηκαν μάχες μεταξύ ενόπλων από τη μία και από την άλλη πλευρά. Σε πολλές από αυτές τις μάχες υπήρξαν και αθώα θύματα, άμαχοι Ισραηλινοί πολίτες. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως απέχει …μίλια απ’ αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η ισραηλινή προπαγάνδα, με τη στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Αλλωστε, η μοναδική πηγή για όλα όσα παρουσιάζονται ως «γεγονότα» στις 7 Οκτώβρη και τις επόμενες μέρες είναι ο ισραηλινός στρατός, οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και ορισμένοι «σεσημασμένοι» προπαγανδιστές του διαδικτύου, ένθερμοι υποστηρικτές του αφανισμού των Παλαιστινίων από προσώπου Γης. Η αμφισβήτηση της ισραηλινής εκδοχής απλώνεται και στο εσωτερικό του Ισραήλ με όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική, ακόμα πιο στυγνή την προπαγάνδα, κυρίως τώρα που κορυφώνεται ο πόλεμος και μαζί του η αγωνία των Ισραηλινών για την τύχη των ομήρων.

* * *

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε όσα αμάσητα διαδίδουν και τα ελληνικά ΜΜΕ, ιδιωτικά και κρατικά, για να δικαιολογήσουν τη σφαγή και την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό. Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό περνάει μέσα και από την αποκάλυψη της αλήθειας, την απόκρουση των άθλιων προπαγανδιστικών μηχανισμών που προσπαθούν να στείλουν στο απόσπασμα τον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην κατοχή, το δικαίωμά του να έχει πατρίδα!

Κ. Μ.

Πηγή : Ριζοσπάστης 30 -10 – 2023

ΤΕΧΝΕΣ

Καλησπέρα σε όλους!

Κι όταν πεθάνω και δε θάμαι ούτε λίγη σκόνη πια μέσα στους δρόμους σας ,
τα βιβλία μου στέρεα και απλά , θα βρίσκουν πάντοτε μία θέση πάνω στα ξύλινα τραπέζια , ανάμεσα στο ψωμί και τα εργαλεία του λαού .

Πέρασαν κιόλας τριάντα πέντε χρόνια και τα βιβλία σου , στέρεα και απλά , κατέχουν πάντοτε μία θέση πάνω στα ξύλινα τραπέζια μας , για να μπορούμε να διαβάζουμε και να ονειρεύομαστε από το τεράστιο έργο σου , που άφησες παρακαταθήκη στις νέες γενιές , που θα θελήσουν να έρθουν σε επαφή με αυτό .

Και εγώ
ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο
φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες
ούτε ένα κεφάλαιο να γράψεις ακόμα.
Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο
ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος.
Αλλά τα βράδια τι όμορφα που μυρίζει η γη…

Βέβαια αγάπησε
τα ιδανικά της ανθρωπότητας,
αλλά τα πουλιά
πετούσαν πιο πέρα.
Σκληρός, άκαρδος κόσμος,
που δεν άνοιξε ποτέ μιαν ομπρέλα
πάνω απ’ το δέντρο που βρέχεται.
Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη…

Κάποτε θα αποδίδουμε δικαιοσύνη
μ’ ένα άστρο ή μ’ ένα γιασεμί
σαν ένα τραγούδι που καθώς βρέχει
παίρνει το μέρος των φτωχών.
Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη!
Δως μου το χέρι σου…
Δως μου το χέρι σου…

Ο Τάσος Λειβαδίτης , ο οποίος σαν σήμερα το 1988 έκανε το άλμα στην αθανασία , υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της χώρας μας .
Μαζί με άλλους της γενιάς του , άφησε τα πρώτα του γραπτά ίχνη, πάνω στους τοίχους της Αδήλωτης Πολιτείας , γράφοντας συνθήματα , παλεύοντας μέσα από τις γραμμές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης .
Την τετραετία 1948 – 1952 εξορίστηκε για τις πολιτικές ιδέες στο Μούδρο , στον Αη Στράτη και την Μακρόνησο .
https://youtu.be/uXtMEDx4fTQ
Το 1953 ο Τάσος Λειβαδίτης δημοσιεύει το ” Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου ” που είχε χαρακτηρισθεί το “λαϊκό ανάγνωσμα της αριστεράς “. Για το έργο αυτό του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στη Βαρσοβία . Το βιβλίο αργότερα κατασχέθηκε με αιτία το Φιλιρεινικό περιεχόμενο . Το 1955 ο ποιητής , θα δικαστεί για το συγκεκριμένο έργο και η δίκη του θα αποκτήσει Πανελλήνιο ενδιαφέρον . Στο εδώλιο , ο ποιητής με αξιοπρέπεια , ανθρωπιά και συναίσθηση της πνευματικής ευθύνης , διατυπώνει το σκοπό της τέχνης , πείθοντας το ακροατήριο και τους δικαστές και αθωώνεται .
Για το συγκεκριμένο ποίημα ο Μάρκος Αυγέρης Θ ‘ αναφέρει ότι είναι μια κραυγή ελπίδας και προσδοκίας, που ανεβαίνει μέσα από τους σημερινούς , τάφους των ηρωικών μαρτύρων .

  https://youtu.be/aDa37wzx-JQ

Γεώργιος Παναγούληςι

SPORTS

Πηγή : fosonline.gr

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *