Κατηγορίες
ΤΕΧΝΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Φράκαρε από Αμερικανούς η Ελευσίνα

Ν. Δένδιας: «Πραγματοποιούμε επίδειξη της σημαίας» σε Περσικό, Βαλκάνια και όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Χτεσινές εικόνες από τη βάση της Ελευσίνας που έχει «φρακάρει» από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς
Χτεσινές εικόνες από τη βάση της Ελευσίνας που έχει «φρακάρει» από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς

Μια βάση μέσα στη βάση έχουν στήσει οι Αμερικανοί στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια στήριξης των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Από την έναρξη του νέου γύρου σφαγής γυναικόπαιδων στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, οι Αμερικανοί μετακίνησαν πρόσθετες δυνάμεις τους στην Ελλάδα, στις αεροπορικές βάσεις σε Ελευσίνα, Λάρισα και Αγχίαλο, ενώ έχουν φορτώσει με μέσα και προσωπικό και τη Σούδα, στο ναυτικό σκέλος της οποίας βρίσκουν άλλωστε απάγκιο και υποστήριξη οι αρμάδες του θανάτου που έχουν αναπτύξει στην Ανατ. Μεσόγειο, π.χ. τα αεροπλανοφόρα τους «Ford» και «Eisenhower» και τα πλοία συνοδείας τους.

Ειδικά για την Ελευσίνα, κι όπως επιβεβαιώνεται από το σχετικό φωτορεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», έχουν μετακινήσει θηριώδη μεταγωγικά τύπου Lockheed Martin C-130J Super Hercules της 86th Airlift Wing (Πτέρυγα Αερομεταφορών), η έδρα της οποίας είναι στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, ενταγμένη στην USAFE-AFAFRICA, τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική.

Σημειωτέον, ως αποστολή της 86ης AW ορίζεται η «υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ» και «η προβολή ισχύος».

Στην παρούσα φάση, μέσα στη βάση, λαμβάνουν υποστήριξη από την ελληνική 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ).

Στην Ελευσίνα, εξάλλου, έχουν μετασταθμεύσει και στοιχεία όπως η 341 Operational Medical Readiness Squadron (AFGSC), Μοίρα Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της.

Στο μεταξύ, σε συνέπεια της κατάπτυστης συμφωνίας για τις βάσεις, οι Αμερικανοί απλώνονται σε όλη τη χώρα, με κάθε πρόφαση και αιτία.

Π.χ. στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Μάχης στο Πετροχώρι της Ξάνθης ξεκίνησε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός αρματιστών στα Βαλκάνια, με άρματα μάχης «Leopard-A4» και «Leopard-2A6HEL», αλλά και συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων «M1A2 Abrams» της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF). Οξύνοντας τις ικανότητές τους για πόλεμο, θα αξιολογηθούν σε επιχειρησιακές διαδικασίες όπως τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Ταυτόχρονα, σε κοντινή απόσταση, στον Εβρο, ολοκληρώθηκε χτες, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Αμυνας, Ν. Δένδια, και ακολούθων Αμυνας μιας σειράς ΝΑΤΟικών χωρών (π.χ. ΗΠΑ, Τουρκίας, Βρετανίας), η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 2023», το σενάριο της οποίας επιβεβαίωσε ότι όλες αυτές οι λυκοφιλίες και πολυδιαφημισμένες συμφωνίες του κεφαλαίου καμία διασφάλιση δεν αποτελούν για τον λαό. Αντιθέτως εγκυμονούν κινδύνους εφόσον στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών κάθε πρόσκαιρος συμβιβασμός εμπεριέχει τον σπόρο της επόμενης αντιπαράθεσης.

Υλικά της Μοίρας Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της
Υλικά της Μοίρας Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, «οι σχέσεις της χώρας μας με τον υποθετικό εχθρό κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με προώθηση παράνομα εισερχόμενων προσώπων στη μεθόριο, μεθοριακά επεισόδια και συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Παράλληλα, ο εχθρός προώθησε δυνάμεις πλησίον των συνόρων. Η χώρα μας κήρυξε μέτρα επιστράτευσης και οι Μονάδες επάνδρωσαν τις τοποθεσίες άμυνας».

Παραπέρα, εχθρικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες σημεία του Ορέστη ποταμού, με χαμηλή στάθμη υδάτων, εισχωρούν στο έδαφός μας υπό την κάλυψη πυρών. Ο εχθρός εκτελεί ενέργειες δημιουργίας προγεφυρώματος, ενώ ακολουθεί αντεπίθεση «με σκοπό την καταστροφή των εχθρικών δυνάμεων και την αποκατάσταση του εθνικού εδάφους».

Σημειωτέον, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος, είπε στο τέλος της άσκησης ότι «δοκιμάστηκαν στην πράξη σύνθετα σενάρια της επιχειρησιακής μας σχεδίασης, στην οποία έχουμε ενσωματώσει μεταξύ άλλων και τα διδάγματα που αποκομίσαμε από την αντιμετώπιση της υβριδικής επίθεσης στον Εβρο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020».

Αυτά την ίδια ώρα που υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα «τρέχουν» τα σχέδια διευθετήσεων με την Τουρκία, που μεταξύ άλλων προβλέπουν και συμφωνίες για το Προσφυγικό, σε βάρος των ξεριζωμένων.

Για εμπλοκή μέχρι πέρα απ’ τον ορίζοντα

Ταυτόχρονα, άκρως αποκαλυπτικός ως προς τους στόχους της ντόπιας αστικής τάξης το αμέσως επόμενο διάστημα, κι ενώ η φωτιά του πολέμου μαίνεται από τη Μέση Ανατολή ως τη Μαύρη Θάλασσα, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, τόνισε, στον δικό του χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες ότι «σε μια εποχή που η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις εξελίσσονται ταχύτατα», η χώρα «έχει μια παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, την οποία οφείλει να διατηρήσει και να μην περιοριστεί φοβικά σε στενά κουστούμια τοπικών διαφορών».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; «Ο ρόλος μας είναι ευρύτερος», επέμεινε ο Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι ήδη «είμαστε παρόντες στον (Περσικό) Κόλπο, είμαστε παρόντες στα Βαλκάνια, είμαστε παρόντες στην Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποιούμε επίδειξη της σημαίας μας όπου επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», όπου ως τέτοιο βάζουν τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, για χάρη των οποίων οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις απλώνονται από τη Σαουδική Αραβία και την εκεί πυροβολαρχία μας, μέχρι το Κόσοβο και την ΕΛΔΥΚΟ, με ενδιάμεση παρουσία τις φρεγάτες και άλλα μέσα που έχουν διατεθεί σε ευρωατλαντικές επιχειρήσεις και αποστολές στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας ήταν σαφής ως προς την παραπέρα εξέλιξη της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης, έναντι ντόπιων και ξένων κέντρων, ότι «θα αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα με προσαρμογή στο περιβάλλον και στις προκλήσεις του 21ου αιώνα». Προετοιμάζει έτσι και για άλλες τέτοιες «αναπτύξεις» παιδιών του λαού μας μέσα στο στόμα του λύκου.

Μετά από όλα αυτά μόνο ως κοροϊδία ακούγονται όσα είπε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, όπου σε απόδειξη τάχα της …φιλανθρωπίας της κυβέρνησης, χαρακτήρισε «αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας». Κι αυτό όταν η εμπλοκή τους ενισχύει πολυεπίπεδα το ματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα παρευρεθεί στη «Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, του ίδιου που ζήτησε εμπλοκή του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλίσουν την Παλαιστίνη!

Τέλος, καθώς στην αναζήτηση διευθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται και το Κυπριακό, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, λίγο πριν, δηλαδή, από τον νέο γύρο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Προσδοκίες για «διευθετήσεις» με φόντο την ανάφλεξη

Ως «ευκαιρία» για να «τρέξουν» μια ώρα αρχύτερα οι διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά με σφραγίδα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, βλέπουν κυβερνητικά στελέχη το μακελειό ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης.

Η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου Κύκλου Ιδεών, δήλωσε πως, σε αντίθεση με «πολλές αναλύσεις στις εφημερίδες ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνοτουρκικό διάλογο», είναι «της αντίθετης άποψης, ότι θα τον επηρεάσει θετικά. Διότι και η Τουρκία και η Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τους διαφορετικούς στόχους, τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες που μπορεί να έχουν, έχουν ένα κοινό συμφέρον: Δεν μπορούν να ζουν σε μια περιοχή η οποία εκρήγνυται και η έκρηξη αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή αφορά και τους δυο μας».

Την ίδια στιγμή, στις εργασίες του συνεδρίου του «Economist» στη Λευκωσία, η Αμερικανίδα πρέσβειρα, Τζούλι Φίσερ, τόνισε ότι «βασιζόμαστε πολύ στη γεωγραφική θέση της Κύπρου, σε σχέση με τις απομακρύνσεις πολιτών, εξετάζοντας τον ηγετικό ρόλο της Κύπρου για αξιοποίηση των σχέσεών της με τις χώρες της περιοχής αλλά για τη στήριξη ιδεών όπως ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος», καθώς τα σχέδια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα όχι απλά επιταχύνονται αλλά εντάσσονται πλήρως και σε ευρύτερες επιδιώξεις για την αναβάθμιση συνεργασιών στην περιοχή.

Η Φίσερ δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη δέσμευση της Κύπρου να στρατευτεί με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποδοκιμάζοντας την – όπως είπε – «πεπαλαιωμένη τάση» που υπήρχε για να είναι η Κύπρος χώρος για έσοδα από παράνομες δραστηριότητες («ξέπλυμα» ρωσικών κεφαλαίων) και εκτιμώντας ότι σήμερα «υπάρχει πραγματική ηγεσία από μέρους του Προέδρου Χριστοδουλίδη για εξάλειψή της».

Ο δε ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, υποστήριξε κι αυτός ότι τόσο οι εξελίξεις στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή αξιοποιούνται ώστε «η στρατηγική κατεύθυνση της Κύπρου (να) είναι ξεκάθαρα προς τη Δύση», ενώ πρόσθεσε πως μετά την κρίση στη Γάζα και το Ισραήλ «έχουμε δει την Κύπρο να τοποθετείται ως ένας εποικοδομητικός παράγοντας στην περιοχή, ως το περιφερειακό σημείο για απομάκρυνση ξένων πολιτών από σημεία σύγκρουσης (…) Αυτό το είδος περιφερειακού παράγοντα, στον οποίο άλλοι μπορούν να βασιστούν και ο οποίος προσπαθεί να αυξήσει το όφελός του προς τους διεθνείς εταίρους του».

Ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του Ιαν Λέσερ, αντιπροέδρου του «German Marshall Fund» (αμερικανική «δεξαμενή σκέψης»), ο οποίος είπε ότι η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης μπορεί να θεωρηθεί ένα «ευρωατλαντικό περιουσιακό στοιχείο», εστιάζοντας σε τομείς όπως η ναυτιλιακή ασφάλεια αλλά και η ενεργειακή διασύνδεση της περιοχής.

Ολα αυτά ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε χτες ειδικά τον ρόλο της Κύπρου στις εξελίξεις, εξηγώντας ότι κατά την προχτεσινή σύντομη στάση του στο νησί ο (Αμερικανός ΥΠΕΞ) Αντονι Μπλίνκεν συζήτησε «για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας (ROC) σε ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή»…

Πηγή : Ριζοσπάστης 8 – 11 – 2023

Τρίτη 7-6-2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1917 – 2023

106 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Στις 7 Νοέμβρη 1917 (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) η εξέγερση που είχε ξεσπάσει στην Πετρούπολη την προηγούμενη μέρα αναπτύσσεται γοργά. Μόνο τα Χειμερινά Ανάκτορα (όπου βρίσκονταν τα μέλη της Προσωρινής Κυβέρνησης), το Γενικό Επιτελείο, το ανάκτορο Μαρίινσκι και ελάχιστα άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης έμεναν ακόμα στα χέρια των αστικών δυνάμεων. Επαναστατικές εκδηλώσεις είχαν ξεσπάσει επίσης ταυτόχρονα στη Μόσχα, στο Μινσκ, στην Κρονστάνδη κ.α.

Στις 10 το πρωί η Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή δημοσιεύει διάγγελμα του Β. Ι. Λένιν με τίτλο «Προς τους πολίτες της Ρωσίας!», με το οποίο αναγγέλλει τη νικηφόρα πορεία της Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το ίδιο πρωί ο Λένιν μιλάει στην Ολομέλεια του Σοβιέτ της Πετρούπολης και δηλώνει πως η Επανάσταση πραγματοποιήθηκε.

Το βράδυ, στις 10.40, άρχισε τις εργασίες του στο Σμόλνι το 2ο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ των εργατών και στρατιωτών βουλευτών. Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ήταν παρόντες 649 αντιπρόσωποι, από τους οποίους 390 μπολσεβίκοι, 160 εσέροι, 72 μενσεβίκοι κ.ο.κ. Οι μενσεβίκοι, οι δεξιοί εσέροι και οι υπόλοιπες δυνάμεις του συμβιβασμού, όταν πείστηκαν ότι η πλειοψηφία των συνέδρων ήταν με το μέρος των μπολσεβίκων, εγκατέλειψαν επιδεικτικά τη συνεδρίαση.

Οι δυνάμεις της Επανάστασης ωστόσο προήλαυναν ακάθεκτες. Ηδη στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι επαναστατημένοι εργάτες εφορμούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα, τα οποία και κατέλαβαν, καταλύοντας έτσι την Προσωρινή Κυβέρνηση. Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση άρχιζε τη νικηφόρα πορεία της.

Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση υπήρξε το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός στον 20ό αιώνα, που άνοιξε τον δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, τον σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία. Που ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους «των κολασμένων της Γης» για την έφοδο στον δικό τους ουρανό.

Ο Κόκκινος Οκτώβρης έγινε σταθμός και εφαλτήριο της δράσης και της τεράστιας προσπάθειας εκατομμυρίων απλών ανθρώπων του μόχθου, για την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. Ηταν το δημιούργημα της οργανωμένης πολιτικής πάλης των λαϊκών μαζών, με ηγετική δύναμη την εργατική τάξη, που με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα επιβεβαίωνε ότι η ανθρωπότητα μπήκε σε νέα ιστορική εποχή.

Αυτή που από τις αρχές του 20ού αιώνα φανέρωσε ότι ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος, ως κοινωνικοοικονομικό σύστημα που μπορεί να κινεί τις κοινωνικές εξελίξεις προς την πρόοδο, γι’ αυτό και χρειάζεται αντικατάσταση, περιμένοντας τον νεκροθάφτη του.

Πηγή : Ριζοσπάστης 7 – 11 – 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρα σε όλους .

Πέρασαν 50 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και τιμάμε όλους αυτούς που έπεσαν και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά που εξέφραζαν οι φοιτητές και ο λαός γενικότερα . Αιτήματα όπως ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία , έξω από το ΝΑΤΟ , έξω οι βάσεις του θανάτου , εθνική ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία , μένουν ανεκπλήρωτα και πολύ επίκαιρα σήμερα , με τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συρράξεις του ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε .Ε στην Ουκρανία και Παλαιστίνη , με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας .

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα ανατροπής σε αντιμπεριαλιστική κατεύθυνση , έτσι ώστε ν ‘ απαλλαγούμε μια για πάντα από αυτούς που μας καταδυναστεύουν και για το λόγο αυτό η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την ημέρα της επετείου θα πρέπει να είναι μαζικές , στέλνοντας μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστών , που για τα συμφέροντα της αστικής τάξης δεν διστάζουν να ματώνουν και να καταστρέφουν ολόκληρους λαούς .

Γεώργιος Παναγούλης

Κοινοποιήστε

Μία απάντηση στο “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

….Θα ήταν καταστροφή η προσκόλληση στους τύπους , να περιμένουμε την επισφαλή ψηφοφορία της 25ης του Οκτώβρη , ο λαός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να λύνει παρόμοια ζητήματα όχι με ψηφοφορίες αλλά με τη βία , ο λαός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση στις κρίσιμες στιγμές της επανάστασης να κατευθύνει τους εκπροσώπους του , ακόμα και τους καλύτερους εκπροσώπους του , και όχι να τους περιμένει
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τη στιγμή που έγινε το μεγαλύτερο έως σήμερα επαναστατικό άλμα της ανθρωπότητας προ το μέλλον .Ενα κοσμοϊστορικό γεγονός που σημάδεψε όσο κανένα άλλο ολόκληρο τον 20ο αιώνα και την μετέπειτα πορεία της ανθρωπότητας μέχρι τις μέρες μας.
Όπως έγραψε ο Λένιν συνοψίζοντας την ιστορική στιγμή της επανάστασης 《 εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο . Πότε ακριβώς , σε πόσο χρονικό διάστημα , οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα .Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε , ο δρόμος άνοιξε , ότι ο δρόμος χαράχτηκε 》.
George panagou : facebook 7 – 11 – 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *