Κατηγορίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνήμη σήμερα για τον Κομαντάτε Φιντέλ Κάστρο

Έκλεισαν επτά χρόνια , από τότε που η καρδιά , του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Κομαντάτε Φιντέ Κάστρο έπαψε να χτυπά , σημαίνοντας το βιολογικό τέλος μιας ζωής 90 χρόνων , γεμάτους αγώνες και θυσίες για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού , για μία Κούβα όπου ο λαός θα είναι αφέντης στο τόπο του . Η ζωή και η δράση του Φιντέλ ταυτίζεται με την Επανάσταση του 1959 και την προσπάθεια οικοδόμησης του Σοσιαλισμού σε ένα μικρό αλλά ηρωικό νησί της Καραϊβικής και αποτελεί την πλέον χειροπιαστή απόδειξη αυτού που έλεγε ο εθνικός ποιητής της Κούβας Χοσέ Μαρτί : ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις . Και ο Φιντέλ όχι μόνο το έκανε μαζί με τους συντρόφους του , αλλά προσέγγισε τη Μαρξιστική -Λενινιστική θεωρία στη πράξη , γιατί υπήρξε Κομμουνιστής στα έργα και όχι στα λόγια , επιτυγχάνοντας με τη συνεισφορά του Κουβανέζικου λαού τη πρώτη Σοσιαλιστική Επανάσταση στην ιστορία της Αμερικανικής Ηπείρου . Απέδειξε έτσι ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και πως η μόνη πραγματική υπερδύναμη είναι οι λαοί , που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα , που ανοίγουν το δρόμο για τη Σοσιαλιστική προοπτική .

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Γεώργιος Δ Παναγούλης

Αποχαιρετισμός στον Κομαντάτε Φιντέλ Κάστρο 25 – 11 – 2016

Αισθάνομαι δέος εγώ ένας απλός ταπεινός άνθρωπος ν’αναλάβω την ευθύνη έστω και μέσα από το διαδίκτυο να αποχαιρετήσω το μεγάλο επαναστάτη COMANDANTE Kάστρο Όμως βλέποντας τα εκατομμύρια του λαού της Κούβας να βγαίνουν μαζικά ν’αποτίσουν τον ίστατο φόρο τιμής στον άνθρωπο αυτόν που μετέτρεψε τη Κούβα από μία χώρα καθυστερημένη σε μία χώρα πρότυπο μου έδωσε το κουράγιο αυτό να το επιχειρήσω και αυτό γιατί οι μεγάλοι επαναστάτες πρέπει να τιμούνται κατ’αυτόν τον τρόπο. Γιατί όσοι έζησαν για ότι πρέπει και πέθαναν για ότι πρέπει ,όσοι έγραψαν ιστορία και άφησαν με τη δράση τους παρακαταθήκη , εκείνοι που έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους σε αυτό που ζει , υπάρχει και αναπτύσσεται στις μέρες , όλοι αυτοί που έδρασαν γιά ένα καλύτερο κόσμο και την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας δεν είναι ποτέ παρελθόν

Δεν μπορεί λοιπόν ποτέ στην προκειμένη περίπτωση ο COMANDANTE Κάστρο να είναι παρελθόν για το Διεθνές Κομμουνιστικό κίνημα αφού η ζωή και η δράση του θα αποτελούν πηγή έμπνευσης επαναστατικού φρονήματος για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές για να κρατιέται ζωντανό το όραμά του μέσα σε αυτούς που θα έλθουν σε επαφή μαζί του. Η Νίκη της Κουβανέζικης επανάστασης που ανέτρεψε τη δικτατορία του Μπατίστα που ήταν ένα καθεστώς διεφθαρμένο αφού είχε μετατρέψει την Κούβα αποικία των Αμερικανών και σε μία Χώρα καζινοπορνείο , αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Κομμουνιστικού κινήματος και έχει ξεχωριστή συμβολή στην οικοδόμηση του Σοσιαλισμού την ανειρήνευτη πάλη με το καπιταλιστικό σύστημα. Το σύστημα υγείας, η Παιδεία , η ελάχιστη ανεργία , και το μικρό Δημόσιο Χρέος της είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κουβανέζικης επανάστασης η οποία δεν λύγισε ποτέ παρ’ ότι πολεμήθηκε λυσαλέα από τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και όλα τα άλλα κέντρα επιβάλλοντας μέχρι και σήμερα Εμπάργκο δυσκολέυοντας την επιβίωση του λαού. Όμως ένας λαός Όταν θέλει να είναι πραγματικά ελεύθερος δεν λυγίζει ποτέ ακόμα και μετά τις ανατροπές του 90 -91 και ειδικά στη Σοβιετική Ένωση και παλεύει ακόμα μέχρι την τελική νίκη.

(Καταδικάστε με , δεν πειράζει ,η ιστορία θα με δικαιώσει) είχε πει μπροστά στο δικαστήριο υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Η ιστορία σε έχει δικαιώσει ήδη COMANDANTE.

Φώτιζε τους λαούς COMANDANTE . HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

George panagou facebook 25 – 11 – 2016

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *